Bronset till THW Kiel och Ekberg

Niclas Ekberg. Foto: Vörös Dávid, Veszprém.

Bronsmatchen i Champions League blev en svenskduell mellan Andreas Nilssons Telekom Veszprém och Niclas Ekbergs Kiel. Och det blev en riktig rysare. 

– Jag måste erkänna att jag inte har en aning om hur mitt lag gjorde det, säger en mycket nöjd Filip Jicha, tränare i Kiel, till klubbens hemsida

Niclas Ekberg var kritisk över sin egen insats i gårdagens semifinal, och kanske var även tränare Filip Jicha överens angående insatsen. Idag blev nämligen Ekberg petad på kanten, men trots det gjorde han fyra viktiga mål på straff. Och Ekberg var inte den enda svensken på planen som stod för en fin insats. Andreas Nilsson gjorde sju viktiga mål för Telekom Veszprém, vilket var näst flest på planen.

20 000 personer fanns på plats i Lanxess Arena för att följa bronsmatchen i Champions League, och det var en rysare de fick uppleva.

I första halvlek var det Telekom Veszprém som fick bäst ordning på spelet. I halvtidsvilan hade det ungerska laget en fyramålsledning (18-14). Veszprém fortsatte trumma på i andra halvlek, och ledningen höll sig stadigt på två till fyra mål. Men så kom Kiel ikapp i halvlekens slutskede. Det krävdes straffar för att skilja lagen åt (34-34 efter 60 minuter).

I straffavgörandet visade sig dock Kielspelarna vara kyligare, och de svartvita vann till slut med 37-35. Niklas Landin räddade tre Veszprémsstraffar i straffläggningen.

– Skulle jag stå här och vara besviken när vi slagit Veszprem så är det nog lite fel. Men det är klart jag hellre vill spela, säger Ekberg till Sportbladet efter matchen.

– Det var en hård match fram till sista minuten, tyvärr gjorde vi oförklarliga misstag i andra halvlek, vi hade väldigt otur, säger Omar Yahia till Veszpréms hemsida.

THW Kiel: Ehrig 5, Weinhold 1, Wiencek 6, Duvnjak 4, Dahmke 2, Reinkind 1, Zarabec 6, M. Landin 1, Bilyk 7, Ekberg 4

Telekom Veszprém: Lauge 2, Mahé 6, Yahia 8, Marguc 3, Nilsson 7, Lékai 3, Nenadic 2, Maqueda 2, Lukács 1, Ilic 1