Final4 stannar i Köln

Foto: EHF/Heimken, Hocevar, Lämmerhirt, Stadler

Sedan 2010 har Köln stått värd för EHF Final4. Nu står det klart att LANXESS-arena får arrangera den prestigefyllda turneringen i ytterligare två år (till 2026). 

– Köln har visat sig vara en mycket bra plats för EHF FINAL4 sedan 2010, säger Michael Wiederer, EHF-president till EHF’s hemsida

Den engagerade publiken på 19 750 personer är en bidragande faktor till att evenemanget stannar i Köln. Efter två pandemiår, med tomma läktare 2020 och endast 1000 personer 2021, så är det äntligen fullsatt igen.

– Det råder ingen tvekan om att vi känner oss väldigt välkomna här, och att miljön med staden och arenan erbjuder perfekt villkor för organisationen, säger Wiederer och fortsätter:

– Varje toppspelare drömmer om att spela i Köln, evenemanget är ett måste för alla handbollsfans och Köln har blivit en mötesplats för en ”vem är vem av internationell handboll” år efter år.

Stadens borgmästare menar att det är ett viktigt evenemang för Köln.

– Två ytterligare EHF FINAL4-helger 2025 och 2026 kommer att sätta handbollshuvudstaden i Köln i rampljuset och på ett imponerande sätt visa kontinuiteten i detta toppevenemang, säger Henriette Reker, borgmästare i Köln.

Vid middagstid idag avgörs det vilka som får lyfta bucklan detta år i Köln.