Direktplats i sikte för Fahlgren och Hammarby

190914 Hammarbys tränare Patrik Fahlgren under handbollsmatchen i Handbollsallsvenskan mellan AIK och Hammarby den 14 september 2019 i Stockholm. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / Cop 94

En säsong på nacken för Patrik Fahlgren som huvudtränare för Hammarby. En säsong som fick ett abrupt slut. Nu har Fahlgren siktet inställt på att vara med och bråka i toppen igen, och förhoppningen är att bråka sig hela vägen upp i Handbollsligan.

Bredare och jämnare

Pandemin har definitivt sina nackdelar, nästan enbart nackdelar. Men på ett sportsligt plan kan det finnas fördelar, i ett förberedande stadium. Med en trupp som är densamma som förra säsongen och endast ett nyförvärv finns det goda möjligheter till att spela ihop laget ordentligt innan säsongen drar igång. Vilket gett resultat enligt tränare Fahlgren.

– En rolig grej jämfört med förra året är att jag tycker det känns som att vi har blivit mycket bredare och väldigt mycket jämnare, vilket gör att vi kan gå runt på fler spelare än förra året och sprida ansvaret på fler spelare. Nu är det en spelare som behöver spelas in, i övrigt vet alla vad vi vill göra och hur det ska se ut, säger Fahlgren på klubbens hemsida.

Rekryteringsstrategin

Tidigare den här veckan skrev Handbollskanalen om klubbens hittills enda nyförvärv, Nicklas Andreasson. En spelare som efter fyra år i Småland, nu är tillbaka i Stockholm igen. Storstadsområdet som Andreasson ursprungligen kommer ifrån. Att han hamnade i Hammarby går hand i hand med Hammarbys nya sätt att arbeta kring nyförvärv.

– Det handlar till stor del om att vi som förening måste bli bättre och inse att de här Stockholmsprodukterna är vår framtid, att vara en klubb som utbildar och tar hand om de största talangerna i Stockholm. Där måste vi bli bättre på att ta hand om den potentialen och de spelarna som finns här, och inte vara en klubb som tror vi ska plocka en massa spelare från andra delar av landet. Det kan vi göra om de vill till Stockholm av andra anledningar, berättar Fahlgren på klubbens hemsida.

Målet: Handbollsligan

Om dryga månaden är det säsongspremiär i Allsvenskan. Målet på planen är glasklart, men målet är inte enbart att ligga långt framme sportsligt kommande säsong, utan att därtill skapa en organisation som även den håller måttet för Sveriges högsta handbollsliga.

– Det är det första delmålet. När vi väl har gjort det kan vi sätta nya mål och fortsätta resan. Med det laget vi har nu finns det ingen anledning att hymla med att vi vill vara med att slåss om direktplatsen till Handbollsligan redan denna säsongen, säger Hammarbys huvudtränare på klubbens hemsida.