Hammarby förstärker på nio meter

Foto: Hammarby Handboll

Huddingefostrade Nicklas Andreasson vänder hem till Stockholm igen. Det blir Södermalm och Hammarby som får benämna Andreasson som sin spelare. Högernian blir ett välkommet tillskott i en position där laget har haft skralt med alternativ.

27-årige Andreasson kommer från spel i Småland med den allsvenska seriekonkurrenten Amo HK. Ett lag han representerat under fyra säsonger. Senaste säsongen vann Amo och Hammarby var sitt möte. Men Hammarby kom två placeringar före i tabellen. I Bajen återförenas Andreasson med Johan Nilsson och Anders Wik-Rydberg, som han spelat med i ungdomsåren. Andreasson har en klar bild över vad han kan komma att bidra med i sin nya klubb, vänsterhandsspelet.

– Det gör att man får ett annat flyt i anfallsspelet, med en högerhänt kan det lätt bli lite hackigt. Där hoppas jag kunna bidra med lite nya möjligheter, det blir lättare för medspelarna också, säger 27-åringen på klubbens hemsida.

Inte sämre än förra säsongen

När det kommer till målsättningar sätter Andreasson ribban högt, något som kan anses vara förståeligt med tanke på Hammarbys senaste säsong då man var på vippen att få spela högstaligehandboll igen. Han vill därtill få ut sitt egna spel till fullo igen, då förra säsongen blev störd av mindre skador.

– Förra säsongen hade jag lite småskavanker så för egen del vill jag gärna vara hel hela säsongen och komma upp i den nivån jag har. För lagets del ser jag allt annat än kval som ett misslyckande, vi ska vara med där och slåss. Sedan hoppas man förstås att publiken får komma tillbaka så snabbt som möjligt, säger Andreasson på klubbens hemsida.

Belåten huvudtränare

Hammarbys tränare, gamla storspelaren Patrik Fahlgren är glad över påskriften, som blir ett välkommet tillskott på en position som krånglat för laget.

– Nicklas fyller funktioner vi letat efter och han kommer ge nya möjligheter i vår spel. Han passar utmärkt med de egenskaperna och har dessutom den Stockholmsprägel vi eftersträvar. När möjligheten uppenbarade sig tyckte vi det var en för bra chans att missa, säger Hammarbytränaren på klubbens hemsida.