Rykte: Flera klubbar drar i VM-succén Mvumbi

Gauthier Thierry Mvumbi of Congo during the 2021 IHF World Handball Championship match between Congo and Denmark on January 17, 2021 in Cairo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Vi var många som charmades av Kongo i VM och kanske framförallt av lagets 135 kg tunga mittsexa Gauthier Thierry Mvumbi. Franska tidningen L’equipe har träffat linjespelaren som berättar att han har haft kontakt med CB Cangas i spanska högstaligan.

Gauthier Mvumbi blev världsstjärna över en kväll när han gjorde VM-debut tillsammans med sitt Kongo. Hans kroppshydda och styrka inne på linjen gjorde att han jämfördes med, och fick videohälsningar av, den enorma basketikonen Shaquille O’Neal och fick smeknamn som ”Handbollens Shaq” och ”Kongo-Kolossen”.

Kongo slutade på 28:e plats av 32 lag och Mvumbi satte 20 mål på 23 skott. Allt som allt ett väl godkänt VM. Efter mästerskapet har även klubbar hört av sig till 26-årige Mvumbi, som till vardags håller till i franska fjärdedivisionen med klubben Dreux.

Men i en intervju med franska L’equipe berättar mittsexan att spanska klubben Cangas, som ligger på fjortondeplats av 18 lag i Spanien, har varit i kontakt med honom. Även en onämnd klubb i tyska andradivisionen samt amerikanska klubbar från New York och Detroit har hört av sig för att fråga om Mvumbis tjänster. Återstår att se om vi får se publikfavoriten längre upp i systemen.