IHF håller kongress i Göteborg

Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Handbollens makthavare samlas snart i Göteborg. Då ser SHF en möjlighet att sätta fokus på nyckelfrågor. – Vi har fått en fantastisk möjlighet att lyfta fram hur fantastisk och inkluderande handbollen kan vara, säger Fredrik Rapp, ordförande i Svenska Handbollförbundet i ett pressmeddelande.

IHF:s, det internationella handbollförbundets, kongress sätter igång fyra dagars möten och jobb från och med onsdag. Av 209 medlemsländer skickar 170 en representant till evenemanget på ett stort hotell i Göteborg.

Totalt kommer 300 delegater, som inte bara får uppleva Sverige innanför husväggarna.

– Det är mycket spännande och meriterande att det Internationella Handbollförbundet har tilldelat Sverige en kongress. Vi har i vår tur sedan valt att arrangera den i ungdomens tecken. I stället för att sitta instängda på ett stort konferenshotell, kommer delegaterna att bli en del av den fantastiska stämning som skapas under Partille Cup när 1 407 lag från 52 nationer möts runt om i Göteborg, säger Rapp i pressutskicket.

IHF:s president sedan 19 år, Hassan Moustafa har tidigare besökt Göteborg för mästerskap och den stora ungdomsturneringen. Nu kommer han i kongressärenden och ringar in Partille Cups betydelse för sportens utveckling.

– Partille Cup har fler deltagare än ett OS och atmosfären under cupveckan är så trevlig att ingen som deltar kan säga något negativt. Att så många spelare och lag från unga och mindre utvecklade handbollsnationer är på plats och får inspiration till att göra framsteg är naturligtvis också jätteviktig, säger Moustafa i ett pressmeddelande.

IHF:s Youtubekanal sänder direkt från kongressen i Göteborg – Dag 1 >>

Samtliga länkar finns i menyn på Handbollskanalen Live.