Handbollsspelare utsedd till ”Air Force’s 2019 Male Athlete of the Year”

Andrew Donlin i gult. Foto: Ademar Leon

Det är nog inte många länder som utser flygvapnets bästa atlet men det görs i USA. Vann gjorde dessutom något så ovanligt som en handbollspelare, nämligen kapten Andrew ”Drew” Donlin, till vardags mittsexa i spanska Ademar Leon.

Handbollen i USA får mer fotfäste för varje år som går. Nu har dessutom en handbollsspelare prisats som bästa manliga atlet inom det amerikanska flygvapnet, det borde räknas som ytterligare ett steg framåt.

27-årige Andrew ”Drew” Donlin är en av USA:s främsta spelare, både i handboll och beachhandboll – där han var lagets bästa målskytt när USA vann Nordamerikanska och Karibiska Beachmästerskapen och tionde bästa målskytt totalt i efterföljande VM, skriver Robins Air Force Base på sin hemsida.

Han är dessutom den första amerikan som deltagit i EHF-cupen då den 202 centimeter långa mittsexan numer spelar för spanska topplaget Ademar Leon. Dessutom är han alltså kapten inom det amerikanska flygvapnet – för vilket han prisats som ”Air Force’s 2019 Male Athlete of the Year”.

– Jag har alltid älskat att vara del av ett lag och jag tycker att det är något alldeles speciellt med att jobba hårt varje dag bredvid dina lagkamrater mot ett gemensamt mål, oavsett om det är en handbollsmatch eller ett specifikt uppdrag för flygvapnet, säger Donlin på hemsidan.