Norska stjärnan annonserar oväntad landslagscomeback

Marit Malm Frafjord. Foto: Carl Sandin, Bildbyrån

För fyra år sen slutade Marit Malm Frafjord i norska landslaget, för två år sen slutade hon helt med handboll. Några månader senare gjorde hon comeback på klubblagsnivå med Esbjerg och nu är hon redo för landslagsspel igen, skriver norska Aftenposten.

34-åriga Marit Malm Frafjord har fler mästerskapsmedaljer än de flesta hemma i troféskåpet. Bara med Norge har mittsexan tagit fyra EM-guld, två OS-guld och ett VM-guld. Så efter EM 2016 i Sverige tackade hon för sig i landslaget.

Faktum är att norskan slutade helt med handbollen 2018 men bara några månader senare gjorde hon comeback i danska ligan med Team Esbjerg, där hon delat linjesyssla med Clara Monti Danielsson. I Danmark har det gått så bra för 34-åringen att hon nu omvärderat beslutet om landslagsspel.

– Det har blivit kul med handboll igen. Jag har pratat lite med Thorir (Hergeirsson, förbundskapten) och det har gått bra i Esbjerg. Om de tror att jag har något att bidra med så är jag villig att bidra och hoppas att jag kan göra det. Det är tuff konkurrens, säger Frafjord till Aftenposten.

Redan i mars meddelade Frafjord för landslagsledningen att hon kunde tänka sig komma tillbaka till ett OS-kval för Norge, och det verkar vara just ett till OS, förhoppningsvis 2021 i Tokyo, och en tredje OS-guldmedalj som lockar extra mycket.

– OS 2012 var kanske det roligaste jag varit med om på ett mästerskap. Då klarade vi att ro i hamn det trots att vi hackade i starten av turneringen. Det hade varit fint att få uppleva något sånt igen, säger Frafjord till Aftenposten.