Barcelona mot fjärde Super Globe-titel?

Dika Mem. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Füchse Berlin kommer från en ligaseger, FC Barcelona från en CL-triumf. Qatariska Al Sadd arrangerar hela kalaset, den omdebatterade klubblagsturneringen Super Globe med representanter från världens alla hörn.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Flera namn från starka handbollsländer och ett par uppstickare finns iallafall med i sällskapet av åtta lag när kampen i IHF:s regi drar igång vid lunchtid på tisdagen.

Barcelona, som behärskar Super Globe som inget annat lag är först ut. Den trefaldiga vinnaren – 2013, 2014 och senaste upplagan ifjor stöter på Al Najma från Bahrain i den första utslagsmatchen. Klar fördel Dika Mem och kompani även om motståndet är på frammarsch och bygger sin trupp med spelare från Bahrains landslag.

Montpellier som hittills haft en misslyckad kampanj i Europa får söka den revansch man kan få i den storinternationella omgivningen. Semifinalplatsen är iallafall på gaffeln med Hammamet från Tunisien på andra sidan planen. Hammamets meriter i nutid inskränker sig till en fjärdeplats i Afrikas Champions League 2017.

Füchse Berlin har flugit till Doha på ett wildcard, framförallt som vinnare av EHF-cupen i våras. I Super Globe är man väl bekant med segersången, stod högst på pallen både 2015 och 2016. En annan vinnare, Taubate från Brasilien säkrade sin plats genom att ta hem det Panamerikanska klubbmästerskapet.

I den enda kvartsfinalen utan europeiskt deltagande har Al Sadd från arrangörslandet tacksamt hamnat. Oceaniens representant Sydney är andra parten i en ihopföst Super Globe-klassiker. Varje år sedan Sydney kom med 2012 har lagen stött på varandra – alla gånger utom en har Al Sadd avancerat till nästa omgång och medaljmatcher.

IHF strömmar alla matcher på sin webbsida. Handbollskanalen Live har ständigt de senaste matchtiderna och länkarna.

Spelschema Super Globe 2018

Tisdag 16 oktober
Kvartsfinaler (svensk tid)
(12:00) FC Barcelona–Al Najma
(14:00) Montpellier HB–Hammamet
(16:00) Taubate–Füchse Berlin
(18:00) Al Sadd–Sydney

Onsdag 17 oktober
Placeringsmatcher & Semifinal (16:00 & 18:00)

Fredag 19 oktober
(12:00) Match om 7:e plats
(14:00) Match om 5:e plats
(16:00) Match om 3:e pris
(18:00) Final

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here