Al Ahly vann Afrikanska supercupen – nu startar Cupvinnarcupen

Al Ahly vann afrikanska supercupen. Foto: Al Ahly Twitter

Egyptiska Al Ahly tog i helgen hem Afrikanska supercupen efter en prestigevinst mot landsrivalerna Zamalek med 32-31 (16-19). Nu har båda lagen flugit till Niger för att jaga guld i Afrikanska cupvinnarcupen.

Mellan 10-19 maj kan alla handbollsfantaster glädja sig åt att det spelas Afrikanska cupvinnarcupen i Niamey, Niger. Turneringen spelas för 38:e gången och det mellan lag som vunnit olika inhemska cuper i Afrika, går att läsa på IHF:s hemsida.

På herrarnas sida kommer man att spela gruppspel och sen blir det slutspel med kvartsfinaler, semifinaler och final. I damernas turnering kommer istället alla lag att möta alla och segrare blir det lag som toppar tabellen när alla matcher har spelats.

Förra året spelades turneringen i Marocko och vinnare då var just Al Ahly på herrsidan och Petro de Luanda på damsidan. Flest vinster på herrsidan har dock algeriska GC Petroliers med 9 titlar. För damerna är Africa Sport från Elfenbenskusten, även om dom med 9 vinster.

Herrar:
Grupp A: Al Ahly (Egypten), FAP Yaounde (Kamerun), Caiman (Kongo), Don Bosco (Elfenbenskusten), Kirkos (Etiopien)

Group B: Zamalek SC (Egypten), Jeunesse Sportive de Kinshasa (D.R Kongo), Fanz Yaounde (Kamerun), Kano Pillars (Nigeria), Flowers HBC (Benin), AS Niamey (Niger)

Damer:
Petro de Luanda (Angola), FAP Yaounde (Kamerun), Heritage Kinshasa (D.R Kongo), DGSP (Kongo), Bandama (Elfenbenskusten)