Gör som Kevvan: Utbilda dig på Xenter

Den gångna helgen såg du Kevvan och hans kompisar Alexander och Kevin från Xenter hitta på upptåg på IFU Arenor och skicka ut massvis med highlights-klipp åt Handbollskanalen under USM-finalerna. Vill du också jobba med liknande saker? Sök då utbildningen på Xenter, yrkeshögskolan som leder till jobb inom sport- och underhållningsbranschen.

Den som har bra minne kommer ihåg att vi på Handbollskanalen sedan flera år har ett samarbete med Xenter, yrkeshögskolan i Botkyrka utanför Stockholm som bland annat utbildar Livesändningsspecialister. I slutet av maj går ansökningstiden ut för utbildningen som efter 1,5 år inklusive en stor del praktik kan leda till arbete som fotograf, grafiker, bildmixer eller sändningsproducent inom sport- och underhållningsbranschen.

Nu är det dags att söka utbildningen – ansökningstiden stänger om ungefär två veckor.

Marknaden för livesänd TV fortsätter att växa kraftigt och det behövs konstant fler välutbildade personer i branschen. Xenter Yrkeshögskola är en del av Botkyrka kommuns utbildning för vuxna och har sedan start haft fokus på att vara så branschnära som möjligt. Det innebär att man använder professionell utrustning, avancerade produktionslokaler för film/TV, VFX, 3D m.m. samt personal med bred erfarenhet och många kontakter i branschen.

Som yrkeshögskola är utbildningen helt avgiftsfri och dessutom CSN-berättigad. Utbildningen till livesändningsspecialist spänner över tre terminer och under de 60 veckorna får eleverna bland annat lära sig att arbeta med livesändning i OB-buss, manövrera kamera, liveredigering i olika program, hur det är att arbeta som anställd eller frilansa som egen företagare, och mycket mer.

– Våra elever uppskattar bredden i utbildningen och den täta kontakten med branschen, något som skapar goda möjligheter till jobb efter utbildningen. Även om de sportintresserade tycker att det är en drömutbildning så har våra studenter jobbat med allt från dokusåpor som Farmen till nyhetssändningar och Ishockey-VM på plats. De handbollsmatcher som sänds i olika kanaler är samtliga producerade av bolag som sitter i Xenters ledningsgrupp och som vi har tät kontakt med, berättar Roberth Oldstam, utbildningsansvarig på Xenter.

Sista ansökningsdatum är 23 maj 2022, med utbildningsstart 29 augusti 2022.

Här hittar du länken till mer information och ansökan:

https://www.xenter.se/utbildning/livesandningsspecialist

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Handbollskanalen (@handbollskanalen)