28 år på presidentposten – nu stängs han av efter miljonförskingring

De stormiga turerna kring Manoel Luiz Oliveira fortsätter och nu rapporterar Estadao att den brasilianska domstolen stänger av honom från presidentposten i handbollsförbundet.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Den årliga vårstormen kring Manoel Luiz Oliveira håller nu på att blåsa upp igen. I april 2017 rapporterade Handbollskanalen om hur presidenten för det brasilianska handbollsförbundet hade kallats till domstol med anklagelser om brott kring VM 2011 som arrangerades i Brasilien. Nu skriver vi april 2018 och nu är det OS 2016 som är under lupp

Estadao skriver nämligen om hur Manoel Luiz Oliveira nu stängs av från presidentposten han haft i 28 år på grund av ekonomiska oegentligheter i samband med OS 2016. Exempelvis ska vissa parter ha gynnats i upphandlingar och i ett annat fall ska ett vaktbolag ha upphandlats men inga vakter varit på plats. Pengar ska också ha förskingrats i bluffakturor om transporttjänster, fejkade förlustresultat och överfakturering i vissa upphandlingar.

Var pengarna tagit vägen är oklart men det handlar om miljonbelopp och det återstår att se hur Manoel Luiz Oliveira slingrar sig ur detta.

LÄNK: Presidente da Confederação Brasileira de Handebol é afastado do cargo

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here