”Gotte” hoppas att Sverige kan fortsätta på samma sätt

Jim Gottfridsson. Foto: J Crosnier

I den första träningslandskampen mot Kroatien var Sverige riktigt bra och vann stort mot det meriterade motståndet. I en intervju med Handbollslandslaget.se berättar Jim Gottfridsson om sina känslor kring den matchen och inför returen i eftermiddag.

– Det var en skön känsla och jag tycker att vi gjorde en väldigt bra landskamp. Vi har många slitna kroppar och flera nya spelare som vi inte hade hunnit träna så mycket tillsammans med, så att vinna med sju mål var riktigt starkt av oss, säger Gottfridsson till Handbollslandslaget.se.

Gottfridsson var, som vanligt, en av Sveriges bästa spelare. Fyra mål och mängder av assist till bland andra Andreas Nilsson stod mittnian för. Just samarbetet med ”Stycket” var Flensburg-spelaren extra glad över.

– Det blir ett annorlunda spel när vi har honom tillbaka, vi spelar mer för att hitta mittsexorna. Sen ska vi inte förringa insatserna från Jesper Nielsen som vi normalt sett har där också. Han blev uttagen i All star team i EM i januari, så vi har verkligen två av världens bästa mittsexor i laget, säger Gottfridsson till Handbollslandslaget.se.

I eftermiddag är det match igen mot Kroatien, ”Gotte” är tydlig med vad han vill se från Sverige i den matchen.

– Jag tror säkert att det kommer att få sig en rejäl omruskning, så vi får se hur de ställer upp. För vår del hoppas jag att viken fortsätta med det snabba spel som vi tycker om, säger han till Handbollslandslaget.se.

LÄNK: ”Hoppas vi kan fortsätta med det snabba spel vi tycker om”