USM P18 Steg 3: Segrar för Guif & Bajen under förmiddagspasset

Hammarby P18. Foto: Ola Selby

Förmiddagspasset är färdigspelat i Furutorpshallen i Vinslöv. Eskilstuna Guif besegrade Vinslövs HK och är klart för steg 4 och eftersom Hammarby vann mot Kärra HF väntar nu en helt avgörande match i eftermiddag mellan VHK och Bajen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Eskilstuna Guif är alltså klart för steg 4 efter två imponerande prestationer så här långt under steg 3. I söndagens sista match möts Vinslövs HK och Hammarby – vinnaren i den matchen gör Guif sällskap i steg 4.

Vinslövs HK – Eskilstuna Guif 13–31 (6–12)
Guif gick snabbt fram till ledning med 4–1, detta efter ett par tekniska fel av VHK. Vinslöv gjorde en bra match men när det började rinna iväg roterades det friskt i laget och det var tydligt att spelare vilades inför eftermiddagens match mot Hammarby. I Guif gjorde flera spelare bra ifrån sig, men mest stack vindsnabbe Anton Karlsson ut. I den andra halvleken gjorde David Landin och Hugo Holmén lite som de ville från kanterna och det blev en storseger för Guif.

Hammarby IF – Kärra HF 31–19 (13–10)
Hammarby hade inga större problem med att besegra Kärra, även om bortalaget vägrade att ge sig. Fred Olsson styrde Hammarbys anfallsspel på ett övertygande sätt – en duktig mittnia som kan det där med att hitta ytor åt sina lagkamrater samtidigt som han är ett hot när han går på eget avslut. Hos Kärra handlade mycket av anfallsspelet om Miki Petrov. Högernian visade gång på gång prov på ett fint skott och kraftfulla genombrott. Tyvärr drabbades Kärras duktige Eric Quattara av en förmodad skada på hälsenan och tvingades bryta matchen. Kärra-spelarna såg så klart bekymrade ut över statusen på deras lagkamrat och hade svårt att fokusera på slutet. Hammarby vann med 31–19.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here