USM P16: Kungälvs HK och HK Malmö Ljunghusen vidare till steg 3

Kungälvs HK P16. Foto: Ola Selby

USM steg 2 för P16 är färdigspelat i Lindängens Sporthall och det bjöds på flera häftiga matcher under helgen. Bäst gick det för Kungälvs HK och HK Malmö Ljunghusen som är vidare till steg 3.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Fyra matcher skulle avgöras under söndagen och inför dagen var det fördel Kungälvs HK och HK Malmö Ljunghusen efter att lagen vunnit vars en match under lördagen. Och de båda lagen klarade av att följa upp de fina prestationerna på lördagen med segrar även på söndagen. Därmed väntar steg 3 för de båda lagen, medan H43 Lund 3 och Karlshamns HF är utslagna.

HK Malmö Ljunghusen – Kungälvs HK 16–19
En väldigt bra handbollsmatch mellan två skickliga lag. Det syntes att Kungälv är lite längre fram vad gäller utbildningen av sina spelare, men HK Malmö Ljunghusen är starkt på frammarsch. Ställningen i halvtid var 7–10 efter att Kungälvs Elias Simonsson gjort två snabba mål. I den andra halvleken fortsatte lagen att vara väldigt jämna, men det avgörande rycket från Kungälv kom med drygt fem minuter kvar då man tog en tremålsledning. Till slut blev det KHK-seger med 19–16 och laget är därmed klart för steg 3.

Karlshamns HF – H43 Lund 3 16–22
En match där båda lagen spelade under en del press då det stod klart redan före matchen att förloraren inte kunde gå vidare till steg 3. Karlshamn började bäst, tack vare ett starkt försvar och fint målvaktsspel. Sakta men säkert började H43 äta sig in i matchen och i paus hade H43 ledningen med 12–9. Den andra halvleken var rätt lik den första, Karlshamn orkade inte hela vägen och H43 vann med 22–16. En häftig match mellan två helt olika lag: välskolade H43 och oberäkneliga Karlshamn. Matchens delikatess bjöd Karlshamn på och det var en japan som innebar kvittering till 7–7.

H43 Lund 3 – Kungälvs HK 17–32
Lundalaget imponerade i anfallsspelet med flera väldigt fina växlar, men tyvärr för H43:s del satt inte skotten i mål. Det gjorde de däremot för Kungälv som kunde dra ifrån till 16–8 i paus. I den andra halvleken fortsatte spelet att se ungefär likadant ut och Kungälv vann med 32-17. Tre segrar på tre matcher blev därmed facit för Kungälv. H43 imponerade med sitt unga lag, men blev utslaget i steg 2.

HK Malmö Ljunghusen – Karlshamns HF 31–16
Matchen var jämn i den första halvleken men ju längre matchen varade ju tydligare blev det vilket lag som var det bättre. HK Malmö Ljunghusen drog ifrån mer och mer och vann med 31–16. HK Malmö Ljunghusen är därmed vidare till steg 3, medan Karlshamns HF är utslaget.

Och med det är steg 2 på USM över för den här gången. Vi ses på steg 3!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here