Klart: Sverigecupen stannar kvar i Nyköping

Sverigecupen. Foto: Christoffer Borg Mattisson

I år blir det sjätte året i rad som Nyköping arrangerar Sverigecupen för landets distriktlag för 15-åringar. Och nu står det klart att turneringen blir kvar i Nyköping i två ytterligare år, till 2021, det rapporterar Svenskhandboll.se.

– Att få fortsatt förtroende att arrangera Sverigecupen är ett toppbetyg till Nyköpings Arenor och IFK Nyköping. Sverigecupen bidrar till att locka hit mängder av besökare från hela landet och inte minst så får vi se unga, lovande handbollsspelare visa upp sig, säger Christian Sandström, klubbchef på IFK Nyköping och lokal projektledare för Sverigecupen, till Svenskhandboll.se.

Sverigecupen arrangeras varje år där Katrineholm hade turneringen i flera år innan Nyköping och deras nya, fina hallar tog över stafettpinnen 2014. Och arrangemanget i Nyköping har varit så lyckat och haft en ”fantastisk utveckling” att staden får förtroendet fram till år 2021, meddelar svenska handbollsförbundet.

– Vi har ända sedan premiären 2014 tillsammans med IFK Nyköping och Nyköpings Arenor varje år utvecklat arrangemanget. Spelare, ledare, besökare och samarbetspartners är fortsatt mycket nöjda med genomförandet av Sverigecupen i Nyköping och vi ser fram mot de kommande arrangemangen i Nyköping, säger Robert Wedberg, Generalsekreterare Svenska Handbollförbundet till Svenskhandboll.se.

Årets turnering, Sverigecupen 2019, spelas mellan 8-10 november.