Tungt för Ryde i Bukarest – andra förlusten och stjärnskada

Tomas Ryde. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån

Säsongsinledningen har inte blivit den som CSM Bukarest hoppats på. I helgen kom lagets andra förlust på bara fem matcher. Och som salt i såren kom förlusten mot toppkonkurrenten Ramnicu Valcea, samt att niometersstjärnan Andrea Lekic utgick skadad.

Det finns bara en position som är acceptabel att landa på i Bukarest om man heter CSM, det är nummer ett. Tomas Ryde och comebackande Linnea Torstenson är väl medvetna om detta. Därför borde det vara lite trångt om tålamod i omklädningsrummet, och styrelserummet, för tillfället.

I helgen kom alltså lagets andra förlust på bara fem matcher. Men. Första förlusten kom i öppningsmatchen borta mot rivalerna Zalau med uddamålet – då domarna bokstavligen visat sig vara köpta.

Den andra uddamålsförlusten kom i helgen borta mot Ramnicu Valcea, vilket är den svåraste bortamatchen på säsongen då laget tog titeln framför näsan på CSM förra säsongen. Linnea Torstensons två mål hjälpte inte, och att världstjärnan Andrea Lekic gick av med känningar i ett ben hjälpte definitivt inte. Skadan verkar dock inte vara allvarlig.

– Jag vet inte vad som hände. Jag ville gärna spela färdigt matchen men smärtan var större än jag väntat mig. Jag har haft problem med benet tidigare, men jag tror inte att det är något allvarligt, sa Lekic till rumänska Telekom Sport.

Förhoppningsvis för CMS:s del är Lekic tillbaka till de kommande matcherna, för då väntar två möten i klubbens favoritturnering Champions League. Först åker Ryde och gänget till Esbjerg den 6 oktober och sen kommer Rostov-Don på besök den 11 oktober.