Inför Finalspelet i USM: Kungälvs HK F16

Handbollskanalen kollar läget med lagen inför Finalspelet i Malmö och F16-klassen. Vi fortsätter med Kungälvs HK och Göran Karlsson.

Kungälv är tippade att nå semifinal minst. De har haft ett stabilt lag under hela säsongen men verkligen toppat formen mot slutet. De har en bra bredd med många duktiga och olika typer som tillsammans formar en riktigt stark lagmaskin.

Spelare som sticker ut lite extra är framförallt Maja Fredén som är en riktig kämpe. Hon är stentuff i försvaret och lite av en försvarsgeneral men även en riktig energitjuv som kräver ständig bevakning i anfallet. I Kungälv så har de även ett vasst målvaktspar i Lauren Magnusson och Tilda Tungebo-Falk som har helt olika stilar.

Hur har er säsong varit fram till Finalspelet, Göran Karlsson?

Vi har haft en riktigt bra säsong, upplever att vi haft bra utveckling på dom flesta spelarna. Bra konkurrens på träningar och riktigt bra träningsmiljö.

Hur ser skadeläget ut i truppen inför Finalspelet?

Inga direkta problem. Ingen som inte kan träna för fullt på grund av skador. Lite småskavanker som det brukar i slutet av säsongen.

Vad tycker ni om er grupp, vilka lag tror du går vidare till semifinal?

Riktigt tuff grupp men det finns bara riktigt bra lag kvar så det hade blivit tufft oavsett. Gustavsberg är väl lite favoriter kanske dom har ju legat i topp i åldersklassen länge. Torslanda och Aranäs är både mycket kompetenta med några härliga profiler men vi tänker inte vika ner oss frivilligt i kampen om en semifinalplats.

Vilket lag tycker du är favoriter till att vinna guldet?

Det lägger jag gärna på Skövde….eller Gustavsberg…

Hur är stämningen bland er ledare inför och under ett Finalspel?

Många av oss har träffats under massa år både i denna åldersgruppen och tidigare. Så jag ser mycket fram mot att få tillfälle att ”tjöta” med alla handbollsvänner på plats i Malmö.

Hur ser framtiden ut för era spelare, får ni behålla dom nästa säsong?

Ingen har aviserat att de ska sluta eller trappa ner i alla fall. Vi har en fantastisk utveckling och go i föreningen just nu framförallt på flicksidan med alla 3 flicklagen i Finalspelet, farmarlag som kom i toppen av Division 1 och A-laget som gick upp i SHE så jag hoppas att så många som möjligt vill vara med på den fortsatta resan.

Vi jobbar stenhårt på att utveckla individen och att alla skall få utveckling och ”lampan på sig” och hoppas och tror att den miljön tilltalar spelarna till att forsätta satsa i Kungälvs HK.

Det är dags för både Riksläger 4 och VM i sommar, hur påverkar detta dom aktuella spelarna och er verksamhet ?

Inte så mycket mer än att om man får med spelare dit så får vi titta på varje individs helhet med handbollsträning, fys, prehab, rehab, vila m.m. Dels skall de få chansen att komma så bra förberedda som möjligt dit, samtidigt måste vi ha en långsiktig plan för varje individ.

Vi syns i Malmö :-)

Med Vänliga Hälsningar
Göran Karlsson (en av två huvudtränare i Kungälsv HK F16, den andra är Andreas Wallin)