SEHA diskuterar med Veszprém, Szeged, Kielce och Plock

Andreas Nilsson. Foto: Angela Grewe, @angieee11

I helgen avslutades SEHA League 2017/18 och makedonska Vardar står som segrare. På den avslutande presskonferensen avslöjades vilka klubbar som ligan diskuterar med och hur belastningen ska minska trots fler lag.

SEHA League har blivit en maktfaktor i europeisk handboll. Den regionala ligan med lag från exempelvis Kroatien, Makedonien, Vitryssland och Slovenien håller hög kvalitet och det syns inte minst på lagen som deltog i helgens Final4:

Vardar
Zagreb
Meshkov Brest
Celje

Nu vill de utvecklas vidare och på den avslutande presskonferens avslöjades att diskussioner redan hafts med både Veszprém och Pick Szeged från Ungern. Där till ska samtal föras med de polska toppklubbarna Kielce och Wisla Plock. Alla fyra lagen var med i Champions League den här säsongen.

SEHA-presidenten Mihajlo Mihajlovski lade också till:

– We have offer of teams from Israel, Romania and Austria, but at the moment, that doesn’t bring quality. We are one of the three strongest leagues in the world of handball.

SEHA-organisationen tittar på att utöka antalet lag från dagens 10 till 14. Genom att sedan dela in dem i två olika grupper kan de ändå dra ner på antalet matcher från dagens 20 (18 i grundserie + 2 i Final4) till 14 (12 i grundserie + 2 i Final4). Troligen ett bra argument i diskussioner med klubbar som exempelvis Veszprém där belastningen på spelarna är mycket hög.

Presskonferensen ser ni här:

Videokälla: SEHA League