Åskådare attackerade spelare i ungdoms-SM

För ett par veckor sedan möttes Silwing/Troja och Aranäs i ungdoms-SM. Då inträffade en stor skandal när en åskådare sprang in på plan och attackerade en av Silwing/Trojas spelare.

– Vår kille, som tar frikastet, tar i för kung och fosterland och träffar en av deras killar, som står i muren, rakt i ansiktet så den killen går ner för räkning. Det som sker då är att två personer springer in på planen och den ene av dem attackerar vår spelare med slag och sparkar, säger Niklas Skoog, kontaktperson för Silwing/Trojas herrjuniorer till Sportbladet.

– Alla blev väldigt chockade.

Händelsen har nått svenska handbollsförbundet.

– Ja, vi fick en rapport om det inträffade. Däremot har det inte blivit något formellt ärende hos oss, säger tävlingschef Ralf Lundberg.

Sportbladets fråga varför det inte blivit ett formellt ärende svarar Lundberg:

– För att vi fick information om att det eventuellt skulle bli ett civilrättsligt ärende, alltså ett polisärende. Vi fick egentligen ingen mer information än att en av klubbarna i fråga ringde oss och frågade om incidenten kunde påverka deras resultat i turneringen. Svaret där är nej. Så kan vi inte göra för att en åskådare har sprungit in på planen. Hade det varit en ledare hade det varit annorlunda.