Svensklag igång i danska ligan ikväll

Carin Strömberg, Viborg HK. Foto: Viborg HK

Kvällen bjuder på två intressanta matcher i danska ligan. Köpenhamn, med tre svenskor i laget, tar emot Århus medan Viborg, med två svenska spelare, möter Ajax Köpenhamn på bortaplan.

Inför årets säsong förstärkte fjolårsfinalisten Köpenhamn laget med tre svenska spelare: Johanna Bundsen, Jenny Alm och Hanna Blomstrand. Det har fallit väl ut så här långt då Köpenhamn har vunnit tre av fyra matcher i serien och ligger med det sexa i den otroligt jämna tabellen (mellan åttan Odense och serieledaren Midtjylland skiljer det fyra poäng).

Ikväll ställs Köpenhamn mot Århus, ett lag som haft det riktigt jobbigt så här långt och står på noll vinster, en oavgjord och tre förluster. Med andra ord en match Köpenhamn bör vinna om man vill blanda sig i toppstriden på allvar. Matchen startar 19:00.

Lite mindre än två timmar senare drar nästa match igång och då tar jumbon Ajax Köpenhamn emot ett annat lag med svenska stjärnor. I Viborg spelar som bekant Carin Strömberg och succémålvakten Hanna Daglund och de vill så klart vinna och ta ett kliv i tabellen. Vid seger har man chans att gå upp som trea i tabellen. Fortsätter Daglund att spela som hon gjort så här långt har man alla chanser i världen till det. 20:45 startar den matchen.