Vinnare i Älska handboll: Lugi HF P99/00

Handbollskanalen presenterar vinnarna i den populära tävlingen Älska handboll och här intervjuas ledare för Lugi HF P99/00.

Älska handboll är Handbollskanalens USM-tävling där det gäller att vara förebilder inom idrottens värld genom hur man som spelare uppträder i anda av fair play och alltid med en stor portion spelglädje med tekniska nummer som knorrar, flippar, finter och fina räddningar. Alla de där fina sakerna med handbollen.

Lugi HF vann tävlingen i P99/00-klassen och vi lyssnar med laget eldare om hur de i flera år arbetat med värderingsfrågor och att de bott ihop i 6 månader de senaste 8 åren.

Varför tror ni att erat lag vann Älska handboll?

Ja du, det är en svår fråga men vi hoppas på att det är för att hela laget visar glädje både vid mål och räddning. Utespelarna har även en förmåga att ta på sig mål och avlasta målvakten från att ha gjort en dålig insats vilket gör att målvakten aldrig går ner i en svacka. Posivitet är alltid närvarande, timeout, halvlek och när vi har en förlust så försöker vi se vad vi kan lära oss av den.

Hur visar ni på och utanför planen att ni älskar handboll?

Killarna har visat med ett SM-guld att utanför planen så är det hårt arbete som krävs. Laget tränar med boll 4 gånger i veckan, lägg sedan till minst 3 gympass i veckan där vi har full koll så att de tränar rätt. Som lök på laxen så är det en eller två matcher på helgen också. På planen ser ni ett lag som aldrig ger upp, hur illa det än är så är det pepping och offervilja som dominerar.

Titta gärna på lagets Instagram (lugi_junior) så kan ni se en oehörd daglig glädje på träningar och matcher (tex 5 februari 2018).

Vilka är era favoritvarianter/spel som ni plockar fram när ni vill underhålla lite extra och hur går det till?

Det lilla extra är de sakerna som laget hittar på själv innan eller efter en träning. Vi tränare har ingen cred på de. Det är laget helt och hållet som styr när det händer. En variant som använts några gånger under säsongen är japanen som ni kan se i slutet av finalen mot Skövde. En annan rolig sak är en nick variant (se på Instagram 9 september 2017).

Säsongen börjar lida mot sitt slut – hur laddar ni för kommande säsong?

Vi börjar försäsongen nu efter att laget haft 2 veckors vila från handbollen. Maj och juni blir med 2 bollpass i veckan + styrketräning och kondition. Juli blir vila med egen träning men vi spelar Partille Cup och Åhus beach. I augusti drar vi igång som vanligt.

Hur ser ni till att alla fortsätter spela handboll, även om laget splittras upp?

Lugi är en förening med bredd så det ligger i klubbens filosofi att peppa alla spelare till att fortsätta. Det finns olika varianter efter en dialog med spelaren. För oss är det inget problem då vi kommer att leverera en del spelare till A-laget, vilket ger de andra energi att fortsätta då de ser att Tomas Axnér plockar underifrån.

Ni har ju även vunnit ett par skor från Mizuno som någon i laget får. Hur avgör ni vem som får dem? Lottar ni? Väljer ni någon som älskar handboll lite extra? Något annat?

Tyvärr så har vi ingen som älskar handboll lite mer än någon annan. Alla spelarna älskar handbollen på sitt sätt och efter deras förutsättningar så jag gissar att det får bli lotten.

Handbollskanalen arrangerade Älska handboll i samarbete med Mizuno och hela vinnarlistan hittar ni här:

LÄNK: Vinnarlista: Älska handboll