USM: Sammanfattning AF Steg 2

Foto: Viktor Ljungström, Viktorljungstrom.se

Ytterligare ett steg i USM är färdigspelat och vissa lag är ett steg närmare Finalerna i Malmö 22-24 April 2016. Denna helgen spelade A-Flickorna (99-00) om de sista platserna i steg 3 som spelas 16-17 Januari.

Nedan följer en sammanfattning av alla grupper där 1:an och 2:an i varje grupp kvalificerar sig till steg 3, resterande är tyvärr färdiga för i år.

Grupp 1

Härnösands HK vinner sin 5-lagsgrupp med helgens bästa målskillnad på 55 efter sina 102 gjorda mål. Tillsammans med Enköpings HF, som kommer 2:a i gruppen, går man vidare till steg 3 och fortsatt spel i årets USM AF. Tyvärr så tog USM äventyret slut för Vallentuna HK, Ala IF och Falu HK.

Grupp 2

Alfta GIF HF knep efter sina 3  vinster första platsen i gruppen och är vidare till steg 3. Maja Axell i Alfta har visat storform då hon har gjort 35 mål av lagets 73 mål under helgen. Andra platsen i gruppen gick till Rimbo HK Roslagen efter 2 vinster. Även om Rimbo ledde matchen mot Huddinge HK med 4 bollar blev det nervöst på slutet och rimbo-tjejerna vann till slut med 23-22. Huddinge HK och Ludvika HF får bita ihop och komma igen nästa säsong.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 3

Skånela IF kontrollerade sina 3 matcher och vann som väntat gruppen och får spela vidare i steg 3. Sällskap får dessa tjejer av VästeråsIrsta HK 2 som efter lite jämnare matcher i gruppen knep andra platsen. Tyvärr är det färdigspelat för Barkens HF och Bodens BK HF.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 4

Westermalms IF HK och Tyresö Handboll kämpande länge i sin match mot varandra för att starta helgen med en vinst. I en jämn kamp där båda lagen turades om att vara i ledning vann tillslut Westermalms IF HK med 23-22 och kunde senare inkassera sina 3 vinster och första platsen. Tyresö tog nya tag och vann sina resterande 2 matcher och går vidare till steg 3.  Uppsala HK och Finspångs HK får tacka för sig för denna säsongen när det kommer till spel i USM.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 5

Sollentuna HK tog för sig i sina 3 matcher och gick utan problem vidare till steg 3 som grupp 1:a. NKIK gör det som krävs för att få spela vidare i årets USM. NKIK lyckas dessutom göra flest mål av alla i gruppen med sina 76. Tyvärr är det färdigspelat för Gimonäs Umeå IF och Notlob IK.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 6

Anderstorp SK lyckas ta den eftertraktade platsen till steg 3 efter att ha vunnit denna jämna grupp på 5p. Även om Visby IF Gute HK förlorade sin sista gruppspelsmatch kunde tjejerna ta andraplatsen i gruppen och med det en plats i steg 3 med sina 3p. Tyvärr räckte det inte med 2p var för Spånga HK och Växjö HF som har spelat färdigt.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 7

Skara HF som efter sin en-bolls förlust över HK eRPing i steg 1 missade direktplatsen till steg 3, var favoriter till att vinna denna gruppen. Tjejerna höll för sitt favoritskap och gjorde det lätt för sig i sina 3 matcher. IK Baltichov lyckades vinna sina två matcher i helgen och därmed kvalificera sig till steg 3 även dom. LIF Lindesberg och HK Järnvägen får återkomma nästa säsong.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 8

Ett annat lag som var favoriter att vinna sin grupp var H43 Lund 2 som gjorde det utan problem och knep första platsen. Sällskap får dom av Borås HK 84 som även dom lyckades kontrollera sina matcher och knipa den sista platsen till steg 3. Tyvärr är det färdigspelat i årets USM för Stenungsunds HK och 415 Östra Göteborg.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 9

En på förhand väldigt öppen grupp med jämna spännande matcher vanns utav Eksjö BK som kom starkast ur med sina 3 vinster och 1 oavgjort. Tjejerna får sällskap till steg 3 av HK Brätte som slutade på 6p efter 3 vinster och 1 förlust. Lagen som får testa lyckan nästa år är; Örebro SK HK Dam, HK Lidköping och Strömstad HK.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 10

Halmstad HF som hamnade i en svår grupp i steg 1 fick ta revansch idag och vann 3 av 3 matcher och säkrade vidare spel i USM. Fighten om andraplatsen och den sista chansen till steg 3 var jämna enda in till slutet, men OV Helsingborg HK fick åka hem med den. Kristianstad HK och KFUM Lundagård var nära men räckte tyvärr inte till hela vägen.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 11

Lugi HF 2 som inte fick till sitt spel ordentligt i steg 1 visade form när man med 102 mål och 4 av 4 vinster tar första platsen i gruppen. GW Landskrona HK som vänder 6 måls underläget och vinner den jämna matchen mot Country, går vidare till steg 3 som 2:a i gruppen. HK CountryKarlshamns HF och IFK Klagshamn får tacka för sig i årets turnering.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 12

Alla mål är viktiga i USM och det ser vi väldigt tydligt när 3 lag hamnar på 4p. IK Pandora som hade 24 i målskillnad med 2 vinster och 1 förlust tar första platsen från Dalhems IF som hade 18 i målskillnad. Trelleborgs HBK som också hamnade på 4p missar steg 3 på sina 15 i målskillnad. Otroligt snopet att snubbla på mållinjen. Missar steg 3 gör även HK Ankaret 1 som inte fick till det i gruppen.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här.

Vi ser fram emot steg 3 lottningen i veckan då det kommer bli otroligt spännande att följa denna åldersklassen som kan bjuda på en och annan skräll.