Challenge Cup blev kort för HIFK även i år

Colégio de Gaia, Foto: FSC Media / Riku Flink

Det var ”vinn med 8 eller försvinn” som gällde för HIFK idag då matchen visslades igång klockan 19:00.

HIFK kämpade med ett nytt glöd då det gällde, men gästande Colégio de Gaia var de som tog ledningen i början matchen. Men HIFK utjämnade matchen vid 8 minuter till 5-5. Colégio de Gaia var ändå smått starkare och lyckades dra upp en målskillnad som hann bli 4 (7-11) mål, före HIFK tränaren Bigo

HIFK målvakten Annika Lindström lyckades med några fina parader men även 2 straffar tog hon, Foto: Miro Korja
HIFK målvakten Annika Lindström lyckades med några fina parader men även 2 straffar tog hon, Foto: Miro Korja

Lindholm tog time-out, som visade sig bli lyckad. HIFK knappade in på tre minuter till 10-11 och Portugal kände sig tvingade att ta en egen time-out. Detta hjälpte inte för HIFK hade fått igång sitt spel och vid 26:e minuten hade ledningen gått till hemmalaget med 15-13. Pausen börjades i siffrorna 15-14.

HIFK fick spelet igång genast från början i andra halvleken, i motsats till dagen innan och rev upp ledningen till 4 mål på 5 minuter (20-16). Ledningen höll och i vid 44 minuten såg allt ännu lovande ut då ledningen hade täjts ut till 25-19. Men en utvisning vid detta skede blev ödesdigert för sakta men säkert kom gästerna fast och vid 54 minuter var ställningen utjämnad till 27-27.

HIFK Johanna Hilli, Foto: FSC Media / Riku Flink
HIFK Johanna Hilli, Foto: FSC Media / Riku Flink

Colégio de Gaia gjorde vid detta skede ett ryck och då hemmalaget HIFK ännu drog på sig en utvisning var spelet avklarat. Portugiserna vann den andra kampen slutligen med slutresultatet 29-32, och därmed matchparet med 58-68.

Söndagens bästa målgörare på plan blev HIFK:s Silja Borgarsdóttir-Sandelin med sin 11 mål. Motståndarens bästa var samma som igår då Sandra Santiago gjorde 10.

HIFK bjöd upp till kamp – Europaäventyret över trots det (Svenska Yle)
HIFK åkte ur Europa (hbl.fi)
HIFK taipui tasaisen ottelun jälkeen (nsm.finnhandball.net)
Lindholm: ”Måste ha det här tempot” (hbl.fi)
HIFK hittade glädjen – trots förlusterna (hbl.fi)