USM Finalspel: FB Grupp 2 Lugi HF

Lugi HF

Lugi HF var det nog inte många som trodde i början på säsongen skulle ta sig till Malmö, men efter en riktigt imponerande säsong står tjejerna där och kommer inte ge sig i första hand.

grupp 2 hittar vi även: Skövde HF, HK Aranäs och Gustavsbergs IF HK.

Den breda truppen och tjejernas specifika spel har banat vägen till Malmö. Sakta men säkert har Lugi bitit sig in i årets USM spel och imponerade verkligen efter steg 4. Mycket talar emot Lugi i jämförelse med favoriterna i denna åldersklass men en sak har de verkligen som talar för dem, deras otroliga vilja.

Steg 1 började lite nervöst för Lugi med en jämn match som de vann tillslut. Efter det flöt allt på fram tills de mötte Kungälvs HK, som blev en tuff match. En andraplats efter Kungälv gjorde att tjejerna gick vidare till steg 3. Väl där var tjejerna mer bekväma och gasade på. Även om matchen mot Kävlinge blev spännande så visade Lugi sin styrka då de vann. Detta gav tjejerna första platsen i gruppen före IK Sävehof. När det gällde som mest höll Lugi tjejerna nerverna i styr och skrämdes inte av förutsättningarna. I steg 4 kämpade tjejerna tillsammans och lyfte sig ett snäpp och med det bevisade Lugi att de visst har i Malmö att göra efter 4 trygga vinster. Lugi gör inte överlägset mest mål, men tjejerna har ett riktigt bra försvar som håller motståndarnas siffror nere.

Laget är Lugis största styrka men det finns några spelare som har visat någonting extra. Dessa är; Nickolina Hassel (01a), Selma Olofsson (01a), Felicia Hellgren (01a) och målvakten Daniella Persson (01a). Dock ska man uppmärksamma att många tjejer bidrar till spelet men framförallt i målprotokollet.

Ledarna för truppen Peter Bengtsson, Damir Krusvar, Jörgen Persson och Lise-Lott Hassel har delat med sig av sina tankar. Även lagkaptenen Emi Krusvar har reflekterat lite över laget och USM finalspelet i Malmö.

Vad tror du har varit ert vinnande koncept som har tagit er hela vägen till Malmö?
Vår goda lagsammanhållning är en stor bidragande faktor. En annan faktor är att vi har gjort minst ett mål mer än våra motståndare – DET är ett vinnande koncept.

Beskriv styrkorna som laget innehar.
En av våra styrkor är att vi snabbt kan anpassa oss till den spelstil som behövs för att rå på våra motståndare. Sen har vi hungriga tjejer som aldrig ger sig med en härligt positiv attityd. Men vår breda spelartrupp är absolut vår största styrka.

Hur ska laget matchas så att alla spelare får spela och vara delaktiga även i finalspelet?
Vi har under steg 1 till 4 spelat alla våra tjejer. För LUGI är det en icke fråga då hela vår filosofi är att förena bredd med elit.

Hur har laget förberetts inför de olika stegen, men framförallt finalspelet? Har ni gjort någonting annorlunda? Vad och Varför?
Vi har planerat hela året efter USM stegen så vi har inte ändrat något speciellt i vår träning förutom att fokusera närmre på olika tekniska färdigheter gällande försvar och anfall inför stegen beroende på vilka lag vi skall möta. Annars har vi bara kört på och haft roligt precis som vanligt på våra träningar.
Vi tar finalsteget med ro och vet att vi spelar utan press och förväntningar, det kommer att bli en härlig helg för tjejerna att njuta av framgångarna med mycket gladhandboll att visa upp.

Vilka är storfavoriter (förutom er själva) till att vinna? Varför?
Gustavsberg får vi sätta som favoriter då dom har varit duktiga alltid och har hållit i den utvecklingen. Även Kungälv håller vi som favoriter då vi mötte dom i Steg 1 med en härligt skolad och fartfylld handboll.

Vad tror du om era möjligheter? Varför? Vad måste ni göra för att stå i finalen?
Vi kommer att kämpa på till 100% och göra så gott vi kan men ser våra chanser att gå till final som små. Vi skall bjuda publiken på fin handboll med härlig inställning både på och utanför planen i vårt försök att ta oss dit ändå.

Namn: Emi Krusvar
Uppgift: Lagkapten

Vad har varit det bästa med att spela USM?
Det bästa med USM är att hela vårt lag är samlat och att man får möta lag som man vanligtvis inte möter.

Varför tror du att ditt lag står i finalspelet istället för något annat lag?
Jag tror att vårt lag står i finalspelet därför att vi spelar väldigt bra handboll. Vi spelar verkligen vårt eget spel och vi gör det väldigt bra. Men också för att vi alla taggar till ordentligt under just USM och om alla är på plats så är vi ganska svår stoppade.
En dröm match hade Varit att spela final mot Kungälv och spela en returmatch mot dem. Det var väldigt kul att möta dem sist då vi båda är två lag som spelar bra handboll.

Emi Krusvar
Emi Krusvar

Vad har ni för dröm match som ni gärna vill spela under finalspelet? Något lag ni verkligen vill möta? Varför?
Att möta Gustavsberg kommer att bli väldigt kul därför att det var längesen vi mötte dem sist och även dem är duktiga.

Vad är lagets styrkor?
Vårt lags styrkor är att vi spelar ett effektivt spel och har en bra sammanhållning på planen. Ett tufft försvarspel kombinerat med ett relativt snabbt anfallsspel.

Vad har ni för förväntningar på helgen i Malmö?
Vi har höga förväntningar inför helgen eftersom att detta är första gången dels i Malmö, men också eftersom att detta är första gången 01:or spelar USM. Jag hoppas att hallarna kommer vara bra och att det kommer att vara en bra stämning, både på och utanför plan.

Vilket lag tror du kommer vinna (förutom ditt egna lag)?
Kungälv med sin breda trupp, om inte skador hindrar dem, tror jag kommer stå som segrare. Även Gustavsberg kommer att slåss om första platsen.

__________________

Lugi HFs gruppspel ser ut som följande: 

Fredag 22/4
14:45 Lugi HF 1 – HK Aranäs Kombihallen 2
20:15 Skövde HF – Lugi HF 1 Kombihallen 1

Lördag 23/4
14:45 Lugi HF 1 – Gustavsbergs IF HK Baltiska Halen
19:00 SEMIFINAL Atleticum eller Kombihallen 1

Söndag 24/4
Final och placeringsmatcher