USM Finalspel: FB Grupp 2 Gustavsbergs IF HK

Gustavsbergs IF HK

En av favoriterna till att stå som vinnare i flickor B finalen är Gustavsbergs IF HK. Ett lag som man absolut inte vill möta och som har gått som tåget i årets USM.

I grupp 2 hittar vi även: Lugi HF 1, HK Aranäs och Skövde HF.

Finalvinsten i Norden cup 2014 var början på Gustavsbergs väg mot en plats i Malmös finalspel. Ett komplett lag som har duktiga spelare över hela banan med skyttekraft som påminner om förra finalspelets skyttedrottning Hannah Flodman. Ett gäng orädda, samspelta och krigande Gurra-tjejer kommer bli en tuff nöt att knäcka.

Laget klarade av steg 1 utan några problem och efter 3 säkra vinster vann tjejerna gruppen. Gurra har en bred trupp på 16 spelare där alla fick spela. Även steg 3 spelades utan några jämna matcher och Gurra fortsatte att trampa på mot Malmö. Även här rullades det på de flesta spelarna och där majoriteten fick bidra till målprotokollet. Steg 4 skulle bli det riktiga testet för Gustavsbergs tjejerna där motståndet blev snäppet vassare och förutsättningarna tuffare. Återigen kör tjejerna på och avslutar med en full pott. Inga förluster under USM och en bra bredden ger Gurra alla möjligheter att stå med guldmedaljerna runt halsen.

I detta laget finns det en hel del unga talanger att kolla på, dock finns det några som sticker ut. Dessa är; Jacqueline Moreno (01a), Cornelia Dahlström (01a), Felicia Palm-Robertsson (01a), Hildur Eriksson (01a) och två duktiga målvakter Tindra Magnusson (01a) och Catrin Axelsson (01a). Men man skulle kunna nämna hela laget då alla tjejer bidrar med någonting unikt.

Gurras tränare Franco Shamson och Fredrik Dahlström samt några av spelarna har delat med sig av sina tankar inför finalspelet.

Vad tror du har varit ert vinnande koncept som har tagit er hela vägen till Malmö?
Mycket träning, och spelare som ständigt vill utvecklas. Spelare, tränare och föräldrar som trivs tillsammans. Detta har bidragit till att vi ofta varit på resande fot till olika turneringar, som vi har tagit mycket intryck från.

Beskriv styrkorna som laget innehar.
Den viktigaste egenskapen är nog att vi förfogar över en skön blandning av spelare. Alla med den gemensamma nämnaren att de vill bli bättre i handboll och har en härlig inställning på både träning som match. Vi har satsat mycket på fysiken de senaste åren. Mycket grundläggande styrka men även rörlighet och koordination. Handbollsmässigt vill vi gärna framstå som ett lag med fokus på fart och fläkt, kryddat med individuell kreativitet.

Hur ska laget matchas så att alla spelare får spela och vara delaktiga även i finalspelet?
Vi ser det som en självklarhet att hela truppen hänger med till Malmö, och konkurrerar om platserna på planen. Vi har tidigt på säsongen, samt kontinuerligt inför varje steg, informerat hur vi kommer att matcha laget i USM, vilket alla står bakom. Allt efter föreningens policy och riktlinjer. Vem som startar matcherna beror på form, skadeläget, inställning samt närvaro. Att ha en stark och glad trupp bakom de spelarna som är på planen, kanske är den mest avgörande faktorn vem som kan nå längst i ett USM…

Hur har laget förberetts inför de olika stegen, men framförallt finalspelet? Har ni gjort någonting annorlunda? Vad och Varför?
Vi har många spelare som tagit ett rejält påsklov, för att kunna ladda batterierna inför återstoden av inomhussäsongen. Vi kommer delta i Stockholmsseriens slutspel, vilket passar bra att kunna ge alla spelare i truppen ordentligt med speltid.
Förhoppningsvis hinner vi även med en kväll utan handboll, något som bryter mönstret.

Vilka är storfavoriter (förutom er själva) till att vinna? Varför?
Många riktigt bra lag som återstår. Skövde, Näsby och Kungälv placerade sig högt i Norden Cup, så de lagen borde vara favoriter. Även Aranäs och Lugi har visat framfötterna den här säsongen, klassiska lag som andas handboll. Silwing/Troja gjorde ett fint steg 4 och har spetsat formen. Vadstena är det enda lag som vi aldrig stött på, vilket borde innebära att de kan bli helgens joker?

Vad tror du om era möjligheter? Varför? Vad måste ni göra för att stå i finalen?
Vi som alla andra lag måste prestera på topp för att kunna vara ett av de två finallagen. Om samtliga spelare tror på uppgiften, slipper skador, samt har bollstudsen på vår sida kan vi sätta oss på tåget tillbaka till Stockholm och vara nöjda.

Övrigt du vill dela med dig av?
Vi försöker att avdramatisera helgen något. Oavsett prestation under steg 5, så fortsätter spelarnas karriärer. Vi ser framemot spännande matcher, mycket handbollssnack samt härlig inramning av exalterade klackar.

Namn: Flera stycken
Uppgift: Spelare

Vad har varit det bästa med att spela USM?
Det roligaste med USM har varit att åka runt i Sverige och stöta på både nya lag och nya dialekter. Även kul att mäta sina krafter med olika delar av Sverige, vi har alla kommit olika långt på olika saker.

Varför tror du att ditt lag står i finalspelet istället för något annat lag?
Många starka viljor som vill samma sak till slut. Vi har samma mål. Varje träning är en riktig fight. Vi har en bra kemi och fysik i laget.

Vad har ni för dröm match som ni gärna vill spela under finalspelet? Något lag ni verkligen vill möta? Varför?
Vi hoppas få uppleva matcher med en enorm publik och en oförglömlig stämning. Varför inte en rysarmatch mot Kungälv, vi har revansch att ta på det laget!

Vad är lagets styrkor?
Vi brukar vara extremt tunga att möta de sista 10 minuterna. Vi ger oss aldrig.

Vad har ni för förväntningar på helgen i Malmö?
Vi hoppas på att få en upplevelse som vi kan ta med oss i framtiden. Förväntningarna är att varje match kommer vara otroligt tuff och lärorik. Första gången i en finalrunda är både nervöst och förväntansfullt.

Vilket lag tror du kommer vinna (förutom ditt egna lag)?
Vi tror att Skövde har stora chanser att vinna detta USM. De har gjort bra resultat både denna och förra säsongen. Ett exempel är att de var det svenska lag som gick längst i Norden Cup 2015.

__________________

Gustavsbergs IF HKs gruppspel ser ut som följande: 

Fredag 22/4
14:45 Skövde HF – Gustavsbergs IF HK Kombihallen 1
20:15 Gustavsbergs IF HK – HK Aranäs Kombihallen 2

Lördag 23/4
14:45 Lugi HF 1 – Gustavsbergs IF HK Baltiska Halen
19:00 SEMIFINAL Atleticum eller Kombihallen 1

Söndag 24/4
Final och placeringsmatcher