Maxi-Akademin i Borlänge: Få käk, gör läxor – träna handboll

Foto: Linda Axelsson, Bildbyrån

Borlänge HK har tillsammans med sin lokala Maxi ICA Stormarknad i Borlänge ett samarbete som kallas Maxi-Akademin. Det gör det möjligt för ungdomsspelarna att kombinera studier och handboll, rapporterar Dalarnas Tidningar.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Vi hämtar ett lysande exempel på samhällsnytta från Borlänge. Där erbjuder Borlänge HK en plats i Maxi-Akademin som gör att ungdomarna går direkt från skolan för ett mål mat, gör sina läxor tillsammans och sedan tränar handboll. En struktur som skapar möjligheter för ungdomar i Borlänge att både fixa studierna men samtidigt få motion och en bra aktivering i föreningslivet.

– Det blir en bra sammanhållning, det blir lättare att göra läxorna tillsammans. Och för mig som bor en bit utanför Torsång så har det varit tufft tidigare att hinna med, nu kan jag gå direkt från skolan hit, säger Jonna Olsson som går i årskurs 8 och spelar i Borlänges F03 till DT.

Samarbetet är mellan Borlänge HK och den lokala Maxi ICA Stormarknad i Borlänge. På så sätt kan de ha en bit mat redo för ungdomarna och en pensionerad lärare finns på plats för att stötta läxläsningen. Att ungdomarna också gör läxorna tillsammans är en hjälp och samhällskraft bara det.

– Det man vill är att ungdomarna ska vara så koncentrerade som möjligt. Det blir mycket högre kvalitet på träningen och återhämtningstiden blir bättre tack vare det här upplägget. Nu kan de vara utvilade när de kommer till skolan dagen efter, de behöver inte välja bort antingen handbollen eller studierna, säger Hans-Martin Isberg som är ansvarig för akademin till Dalarnas Tidningar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here