Filip Jicha om sin roll i THW Kiel: ”Min filosofi är kommunikation”

Filip Jicha. Foto: Carl Sandin, Bildbyrån

Till sommaren ansluter den legendariska spelaren Filip Jicha till tränarstaben inom sin förra klubb THW Kiel. Nu berättar han för klubbens hemsida om sin filosofi som tränare och ledare.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

För en knapp månad sedan blev det helt klart att Filip Jicha tar en plats i tränarstaben hos THW Kiel inför nästa säsong. Rykten under lång tid hade placerat den legendariska spelaren i den tyska storklubben, men det hela bekräftades först i mars månad.

Tanken är att Filip Jicha ska fungera som assisterande tränare till huvudtränaren Alfred Gislason, som varit i klubben under lång tid. Islänningen har en säsong kvar på sitt kontrakt och rykten gör gällande att Filip Jicha kan vara den tilltänkta ersättaren, när han då fått ett års erfarenhet vid sidan om den så erfarne Alfred Gislason.

Till THW Kiels officiella hemsida berättar Filip Jicha själv om sin filosofi som tränare och hur han ser på sin framtid i klubben.

– Jag har mycket tydliga idéer om mitt spelsystem. När du är ung har du såklart mycket energi och massor av bilder i huvudet, men min filosofi handlar definitivt om kommunikation. Det är det viktigaste. Den som kommunicerar bäst vinner i längden, säger Filip Jicha till klubbens hemsida.

– Om du vill påverka någon måste du först och främst kunna framföra dina tankar till honom korrekt. Ur ett idrottsperspektiv har jag såklart många saker i mitt huvud som jag skulle vilja diskutera med Alfred. Under hela min karriär har jag varit sådan som pratar mycket med mina tränare, fortsätter Filip Jicha.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here