Läsartips: USM steg 4 för P14

H43s Jonathan Svensson. Arkivbild. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån

I helgen spelas steg 4 för P14 och här kommer ett spännande läsartips som tippar de 8 lagen som går vidare till Finalspelet i Malmö.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Får vår trogna läsare rätt? Här är ett tips på hur det skulle kunna gå, men räkna med några roliga skrällar under helgen 10-11 mars när steg 4 avgörs i P14-klassen.

Hela lottningen har ni här:

LÄNK: P14 Steg 4

Grupp 1
Spånga HK
IK Sävehof  1
IF Kristianstad 1
IF Swithoid HK

Tips till finalspelet: IFK Kristianstad 1
Spånga och Swithiod är två bra och välförtjänta steg 4-lag, dock kommer de få det svårt mot välskolade IF Kristianstad som räknas som ett av topplagen i Sverige. De har två jämna lag i steg 4 och med spelare som William Andersson och Labin Leyman Nilsson kommer de ta sig vidare från denna gruppen som etta. Sävehof kan däremot mycket väl utmana med sitt duktiga skytte från vänster- och högernio i form av Lukas Rådberg och Elias Lundqvist.

Grupp 2
Tyresö Handboll
Örebro SK HK Herr 1
IK Lågan
Alingsås HK

Tips till finalspelet: Tyresö Handboll
Tyresö kommer ta hem denna gruppen. Med tanke på hemmaplan och en mycket fin säsong bakom sig med bland annat en 4:e plats i Norden Cup. Lågan är ett lurigt lag som Tyresö kan ha lite svårt med, tyvärr kommer det nog inte räcka hela vägen för skånelaget från Hörby. Även Alingsås kan utmana, de gjorde ett mycket bra steg 3. Se upp för Simon Laitinen som gjorde hela 26 mål i steg 3. Örebro är ett välförtjänt steg 4-lag med ett bra steg 3 bakom sig där de slog Tumba i avgörande matchen om steg 4. De kan dock få det tufft i den här gruppen, om de inte är redo för en fin skräll?

Grupp 3
Eskilstuna Guif
Ystads IF HF  1
Lugi HF 1
Eksjö BK

Tips till finalspelet: Ystads IF HF 1
I den här gruppen hittar vi ett av de TRE Lugi-lagen i steg 4, ja ni hörde rätt. Lugi har 3 jämna lag i steg 4 och Lugi 1 har spelat mycket fint fram till det här steget. Nu kommer det tyvärr ta stopp då Ystad är för bra. Ystad och Guif är två lag med många kvaliteter. Ystad är precis som alla Ystad-lag, samspelta samt bra försvars- och målvaksspel. I Guif hittar vi bra spets i form av Alexander Sjöberg som tryckte in 25 mål i steg 3. Eksjö BK tog sig vidare som tvåa från steg 3 och kommer helt klart skapa problem för alla lagen i gruppen. I målskyttet sticker Anton Krig och Arvid Rejler ut.

Grupp 4
HK Aranäs
H43 Lunds HF
Lugi HF 3
Önnereds HK

Tips till finalspelet: Aranäs HK
Aranäs tillhör erkänt ett av de bästa lagen i Sverige. Det är en riktig lagmaskin som har ångat på för fullt hittills i USM. Aranäs kommer vara för bra för de andra lagen, det ska inte va några större problem att ta sig till Malmö. H43 är ett litet och snabbt lag som spelar på klassiskt H43-vis. Rullespel och utgrupperat försvar för det mesta. Håll extra koll på målvakten Liam Johansson som är en viktig spelare för H43 med sin fina rutin från spel med P02 i Finalspelet förra året. Lugi kan utmana men med tanke på den tunna truppen efter tre jämna lag kommer de nog inte orka hela vägen, men fortfarande en STOR eloge för det de lyckats med. Önnered är ett lag med väldigt spritt målskytte och välskolade spelare. De vann sin steg 3-grupp före VästeråsIrsta men nu blir det väldigt tufft i steg 4.

Grupp 5
Anderstorps HK
Eslövs HF
Norrköpings HK
IF Kristianstad 2

Tips till finalspelet: IF Kristianstad 2
Jag tror på dubbelt Kristianstad i Finalspelet, vilket skulle vara en fantastisk bedrift. I detta Kristianstad-lag hittar vi Isak Larsson som med sitt fina anfallsspel kommer skapa stora problem för de andra lagen. När Isak har dagen är han svårstoppad. Runt Isak finns det mycket bra spelare som kompletterar i Liam Kjellman, Herman Josefsson med flera. Eslöv fick en tuff steg 3-grupp där de hamnade tillsammans med Aranäs. Har Eslöv dagen så får Kristianstad se upp, det går snabbt i anfallsspelet. Anderstorp vann sin grupp i steg 3 och med hemmaplansfördel blir de ett lag man får akta sig för. Se upp med Alexander Rydh som gjorde många mål under steg 3. Norrköping är ett bra lag som blev tvåa under steg 3, med sitt breda målskytte med många målgörare går de inte att räkna bort.

Grupp 6
Lödde Vikings HK
Ystads IF HF 2
VästeråsIrsta HF
IFK Skövde HK 1

Tips till finalspelet: Lödde Vikings HK
Räkna med att det blir åka av i Lödde Idrottshall. Lödde spelar handboll på fart, fart och fart. De trycker på allt och är riktigt farliga i andrafas, där kommer de med storskyttarna Elias Nilsson och Martin Larsson. Med sin fina bredd där de kan plocka in spelare efter spelare finns det ingen risk att någon i laget blir trött, de bara kör. Ystad är ett rent 04-lag som gjort det riktigt bra att gå till steg 4.Det lär dock bli tufft mot Lödde och fysiska IFK Skövde. IFK Skövde är som sagt stora och fysiska, de spelar tufft försvarsspel och är jobbiga att möta. Det kommer stå mellan Skövde och Lödde vem som får hänga på tåget till Malmö. Men med hemmaplan kommer Lödde gå segrande. VästeråsIrsta är ett bra lag som kan hota alla, man får inte räkna bort de för då överraskar de. I målprotokollet står Gustaf Hagsköld och Albin Eriksson ut.

Grupp 7
Lugi HF 2
RP IF Linköping 1
Ankaret HK 1
Skogås HK

Tips till finalspelet: RP IF Linköping
Ännu ett Lugi-lag! Med hemmaplansstödet och en överkomlig grupp blir de att räkna med. Tyvärr för Lundalaget tror jag Linköping blir för tufft. Med sitt rullespel och fina försvarsspel är de favoriter i denna grupp. Ankaret är ett lag med många spelare som är bra individuellt, men de är inte favoriter mot RP. Skogås HK kommer som tvåa i steg 3 och har chans att utmana här, se upp med Marcus Holmlanders vänsterslägga.

Grupp 8
IFK Malmö 1
Åhus Handboll
RP IF Linköping 2
Uppsala HK

Tips till finalspelet: Åhus Handboll
IFK Malmö på hemmplan kommer bli tufft för de andra lagen, där är de starka. Med sitt skytte är de svåra att försvara mot. Men jag tror ändå på att Åhus kommer klara av det. De räknas som favoriter enligt mig. Se upp med Åhus linjespel, de är väldigt glada för att spela in. RP IF Linköping går inte att räkna bort, om man slappnar av kommer de hugga direkt. Tyvärr tror jag inte det räcker hela vägen för RP. Uppsala blir definitivt att räkna med. De förlorade endast med 2 bollar mot Kristianstad i steg 3 och kommer att vara lika jobbiga här. Det här är enligt mig den mest öppna gruppen, det står mellan Åhus, Uppsala och Malmö.

4 Kommentarer

  1. Följer i stort mina egna tips. Tycker att i denna åldersklass utmanas en handfull duktiga Skånelag av framförallt Tyresö, RP och Aranäs. Klara gruppsegrare 1, 2 4 och 6. Grupp 8 är svårast att tippa men håller med om att Åhus är favorit dock har jag RP som främsta utmanare.
    Skrällen…kan mycket väl Anderstorp stå för…
    Finalen….Något av Kristianstadslagen mot Aranäs är ingen högoddsare…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here