Sverige VM-kvalar mot Nederländerna i Kristianstad

Albin Lagergren. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Sommarhandboll i Kristianstad. Det låter väl härligt? Sverige möter nämligen Nederländerna i Kristianstad Arena den 13 juni i den avgörande VM-kvalmatchen, det meddelar Handbollslandslaget på sin hemsida.

De regerande EM-silvermedaljörerna – fortfarande lika roligt att skriva – har bara två matcher kvar för att ta sig till VM-slutspelet. Båda går i temat orange. Först ska man ner och möta de orangea Nederländerna i ’s-Hertogenbosch den 9 juni. Efter det ska man till den oftast så orangemålade Kristianstad Arena den 13 juni för att säkra biljetten till Danmark/Tyskland.

– IFK Kristianstad har de senaste åren satt klubben och staden även på den internationella handbollskartan och har en unik förmåga att locka handbollspublik till arenan. De har en stor rutin från att arrangera stora matcher och tillsammans med övriga medarrangörer kommer de att kunna skapa en härlig handbollsfest i sommar, säger Stefan Lövgren, VD för Svenska Handbollslandslaget AB, på Handbollslandslagets hemsida. 

En härlig handbollsfest hoppas vi verkligen på. Det skulle vara en fin uppladdning för att sedan ta bilen eller båten eller flyget till Danmark och Tyskland för VM-slutspelet i januari 2019.

Info om biljetter och tider kommer senare. Däremot finns biljetter till träningsmatcherna mot Kroatien i april tillgängliga redan nu.

LÄNK: Hela texten med fler intervjuer på Handbollslandslaget.se