Inför USM Steg 1: B-Flickor

IK Sävehof - Kungälvs HK i Skadevi Cup finalen 2014. Mötts dessa lag i en ny final 2016?

Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Sista kullen ut i USM detta steget är de yngsta tjejerna född 01 & 02! Detta är även den största åldersklassen med hela 25 grupper som spelas på olika ställen runt om i landet. 

Som vanligt är förutsättningarna att 1:an och 2:an i varje grupp går direkt vidare till steg 3 medan resterande lag får en ny chans i steg 2 som spelas 28-29 November.

I denna åldersklassen kan allt hända och för många spelare är det första gången de upplever USM som spelare. Kampen om de 8 platserna i Malmö kommer bli tuff och många lag har chansen att knipa dem. Ett lag som kommer ha en hel del ögon på sig är Partille Cup vinnarna Kungälvs HK. Ett lag som spelar fartfylld handboll med tekniskt duktiga spelare och målvakter som kan stänga igen. Med sin breda trupp är tjejerna en av favoriterna till att spela finalen om några månader. Kungälvs HK, som är arrangörer, hittar ni i grupp 17 tillsammans med Lugi HF 1, Anderstorps SK, Lysekils HK och KFUM Lundagård.

Gustavsbergs IF HK har ett gäng tjejer som spelar tuff handboll och har ett skytte som man sällan har skådat hos såpass unga spelare, som dessutom vann Norden Cup 2014. Med sin fysik och handbollsspel kan dessa tjejer skjuta sig till Malmö. Vi hittar Gustavsbergs IF HK i grupp 2 tillsammans med Strömnäs GIF (arrangörer), Rosersbergs IK och Dalarö SK.

HK Silwing/Troja är en stark ungdomsförening och dessa tjejer är inget undantag till resten av föreningens lag. Med en bredd där alla spelare håller samma nivå blir dessa tjejer svårslagna. Tjejerna hittar vi i grupp 1 tillsammans med Kalix HK (arrangörer) och Bodens BK HF.

I Skåne hittar vi H43 Lund som har två lag med i USM och som vann Göteborgs Cup i början på säsongen. Man hade två lag med där också, där andra laget kom till kvartsfinal och åkte ut mot sina lagkamrater. Ett väldigt intressant lag att följa som kan gå långt med båda lagen. Vi finner H43 Lund 1 i grupp 14 tillsammans med Skara HF (arrangörer), Vadstena HF, IK Baltichov 2 och Växjö HF. H43 Lund 2 finns i grupp 21 tillsammans med Vinslövs HK (arrangörer), KFUM Trollhättan och Ronneby HK.

Man ska aldrig räkna bort IK Sävehof och inte heller i denna åldersklassen. Ett gäng tjejer som har en klar spelidé och som utför den väldigt bra. Många spelare som är tekniskt duktiga och målvakter som sticker ut i mängden. Med en andra plats i Göteborgs Cup och seger i Kortedala Cup har tjejerna börjat säsongen väldigt starkt. Ni finner dessa i grupp 15 tillsammans med OV Helsingborg HK 2 (arrangörer), HP Kongelf, HK Hök och Staffanstorps HK.

En förening som har varit väldigt starka på tjejsidan de senaste åren är Torslanda HK vilket dem även är i denna åldersklassen. Ett lag som är starka tillsammans och som spelar en fin och enkel handboll. Torslanda, som är arrangörer, hittar vi i grupp 16 tillsammans med Alingsås HK, GF Kroppskultur och Eslövs IK.

Det finns många lag som kan utmana om de åtråvärda platserna till finalsteget som; Lugi HF, Spånga HK, NKIK, Eslövs IK, Näsby Handboll, Skövde HF, Åhus Handboll och Kärra HF. Det ska bli spännande att följa åldersklassen och se vilka lag som klarar av att ta sig till Malmö.

Vi på handbollskanalen.nu önskar alla spelare, ledare, domare och funktionärer lycka till i helgen.