Inför Finalspelet i USM: Torslanda HK F16

Handbollskanalen kollar läget med lagen inför Finalspelet i Malmö och F16-klassen. Vi fortsätter med Torslanda HK och Christoffer Moen.

Torslanda tog sig vidare till Finalspelet med en uddamålsvinst mot Kungsängen där de låg under i stora delar av matchen men lyckades avgöra med ett segermål med bara sju sekunder kvar. Målet gjordes av Klara Dahlin som slängde in hela 9 mål under matchen. Andra spelare som sticker ut är Anna Boström som har bra tyngd och skytte framåt och Amina Jasarevic som är ett ständigt orosmoment för motståndare försvaret när hon kommer som en kanonkula.

Hur har er säsong varit fram till Finalspelet?

Jag kom till laget i början av januari i år så kan bara tala för hur det sett ut under våren. Det har varit riktigt roligt samt gett en stadig utveckling framåt. Där har även lägstanivån klart förbättrats.

Hur ser skadeläget ut i truppen inför Finalspelet?

Lite småskavanker som alltid i slutet av säsongerna, vi har även tyvärr ett par lång tidsskadade men som istället följer med och är våran 8:e spelare på planen genom deras engagemang. (Där en av tjejerna i steg 4 fick springa ut för hon var så nervös då vi spelade mot Kungsängen som är ett grymt duktigt lag, eller vad säger du Ebba?)

Vad tycker ni om er grupp, vilka lag tror du går vidare till semifinal?

Vi fick lite av dödens grupp, men samtidigt det är SM och då gäller det att prestera. Alla säger Kungälv och Gurra men tror att vi eller Aranäs kommer ställa till det för något av lagen.

Vilket lag tycker du är favoriter till att vinna guldet?

Det är några lag som skulle kunna ta guldet i år vilket gör det extremt spännande, men jag tippar Skövde då jag gillar deras sätt att spela.

Hur är stämningen bland er ledare inför och under ett Finalspel?

Vi är ett gott gäng som hjälper varandra utan någon prestige. Vi har en rak och öppen dialog kring träningar och matcher, där alla gör sig hörd och deltar.

Hur ser framtiden ut för era spelare, får ni behålla dom nästa säsong?

Vi hoppas på att få behålla alla våra spelare, trots att vi vet att andra rycker i dem. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan och med den utveckling vi haft både på laget och individnivå finns i mina ögon inget behov att flytta på sig.

Det är dags för både Riksläger 4 och VM i sommar, hur påverkar detta dom aktuella spelarna och er verksamhet?

Vet inte idagsläget om vi har någon som är aktuell för detta.