VM-kvalet i fara för Andreas Nilsson

Andreas Nilsson. Foto: J Crosnier

Den svenske landslagsspelaren Andreas Nilsson skadade en axel i landskampen mot Kroatien och missar nu resten av säsongen med klubblaget Veszprém.

ANNONS

Ni minns kanske den brutala behandlingen som Andreas Nilsson utsattes för i träningslandskampen mot Kroatien i Norrköping. Han blev ganska fult nedbrottad och landade olyckligt på sin högeraxel. Nilsson spelade inte mer i landskampen och saknades i helgen när Veszprém vann ungerska cupen efter finalvinst mot Pick Szeged.

Veszprém har legat lågt med statusen på Nilsson inför cuphelgen men nu avslöjar de att säsongen är över. På sin officiella hemsida skriver de att en muskelskada sätter stopp för spel i 4-6 till veckor. Veszprém spelar sista ligamatchen den 6 maj mot Tatabanya och sedan väntar final i dubbelmöte med Pick Szeged någon gång i slutet av maj.

Eftersom Veszprém också åkt ur Champions League hinner inte Nilsson tillbaka för matchträning inför blågults VM-kval i juni. Den 9 och 13 juni spelar Sverige mot Nederländerna och nu är frågan om Nilsson är med eller inte.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here