Historia skriven i Malmö – HF Limhamn har gjort första träningen

Foto: HF Limhamn

En ny handbollsföreningar har dragit igång verksamheten i Malmö. Det är HF Limhamn som nu gjort första träningspasset med sina P05 och som siktar på att bli störst på barn- och ungdomshandboll i Malmö i åldrarna 6-19 år.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Oliver Quist och Joel Olovsson är bekanta namn från sin elitdomarsatsning. Nu bygger de även en ny förening i Malmö från grunden som sportchef respektive klubbchef för HF Limhamn. Igår genomfördes det första träningspasset i klubbens regi då P05 körde järnet i Oxievångs Sporthall.

– HF Limhamn ska skapa ett livslångt intresse för träning och förhoppningsvis för sporten handboll. Oavsett om barnen väljer handboll, fotboll, pingis eller simning i slutändan så vill vi i HF Limhamn ha satt igång ett livslångt idrottande för barnen, säger Oliver Quist i ett pressmeddelande.

HF Limhamn startar upp i liten skala till att börja med och fokuserar under våren 2019 på ett lag med pojkar födda 2005. Men det långsiktiga målet är att klubben ska växa och bli Malmös ledande handbollsklubb när det kommer till barn och ungdomar.

– Vi vill ge barn och ungdomar chansen att vara med i ett större sammanhang där de kan utvecklas efter sina egna förutsättningar och ambitioner vare sig de satsar för att bli handbollsproffs eller bara spelar för att ha kul tillsammans med sina kompisar, berättar Oliver Quist.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here