Handbollsjakten – ta chansen att träffa landslagsstjärnor

Handbollslandslaget och Tetra Pak har tillsammans startat Handbollsjakten.se – ett hållbarhetsinitiativ som går ut på att inspirera ungdomars handbollsintresse och bland annat att jobba tillsammans för att bli en bättre kompis. Handbollsjakten går ut på olika utmaningar och riktar sig till barn och ungdomar, där flera av utmaningarna är tillsammans med svenska landslagsstjärnor.

– Vi vill inspirera ungdomar till hållbarhetskunskap och det på ett enkelt, roligt och modernt sätt. Alla är vinnare i det här, säger svenska handbollslandslagets VD Stefan Lövgren till Handbollskanalen.

”Tillsammans för en hälsosam och hållbar livsstil” är budskapet för Handbollsjakten.se, ett projekt som drivs av Handbollslandslaget och Tetra Pak. Projektet riktar sig till ungdomslag, men även till skola- och fritids.

– Hållbarhet är otroligt viktigt och det handlar inte bara om vår miljö utan till exempel om kompisskap. Vi vill korsbefrukta handbollskunskap med hållbarhetskunskap, säger Stefan Lövgren.

Handbollsjakten.se är uppbyggt på ett sätt där lagen som anmäler sig genomför olika utmaningar som är relaterade till hälsa och hållbarhet. Det kan vara allt från att genomföra en träning med handboll i fokus, till att göra ett hållbarhetsquiz eller att återvinna kartongförpackningar hemma. I flera av utmaningarna är landslagsstjärnor inblandade.

– Vi har utmaningar med bland andra Lucas Pellas, Filippa Idéhn, Sabina Jacobsen och Mikael Appelgren, vilket så klart är hur kul som helst, säger Lövgren.

Vad är målet med Handbollsjakten.se?

– Att få ut bredare kunskap kring området hållbarhet och då gäller det att förstå att vi alla kan göra skillnad. Kan vi redan nu få med ett lag eller en förening är det en vinst som vi inte hade kunnat bidra med innan vi hade det här projektet på plats.

– Förhoppningsvis tycker deltagarna att det är kul och att de lär sig något.

Vad kan deltagarna vinna?

– Vi har försökt att göra det till utmaningar där alla är vinnare eftersom de får lära sig mer om handboll och om hållbarhet. Det finns också möjlighet att vinna ett möte med förbundskaptenerna under en träning eller i skolan.

Vad ska de tänka på när de gör utmaningarna?

– Att ha kul! Det är också helt öppet att göra vilka övningar som de är intresserade av, det finns alltså inga krav från vår sida utan alla väljer själva vilka utmaningar de vill prova på.

För att delta är det bara att surfa in på Handbollsjakten.se och anmäla sig.