Karacic mästerlig när Kielce knäckte PSG

Igor Karacic, Kielce. Foto: Anna Benicewicz-Miazga

Med 13 mål såg Igor Karacic nästan på egen hand till att Kielce kunde besegra PSG. På övrigt håll i Champions League blev det segrar för Meshkov Brest, SG Flensburg-Handewitt samt oavgjort mellan Vardar och FC Porto.

Så här gick det i matcherna:

Kielce – PSG 35–33
Vilken prestation av Kielce och framförallt vilken match av Igor Karacic. Kroaten gjorde det mesta i offensiven för ett Kielce som verkligen imponerade. 13 mål från mittnian och briljant spel matchen igenom där han till och med överglänste Mikkel Hansen (tio mål).

SG Flensburg-Handewitt – Elverum Håndball 37–35
Ytterligare ett målkalas. Elverum visade återigen att de knappast är en slagpåse i den här turneringen. Det blev seger för Flensburg till slut men det tyska topplaget fick verkligen slita för två poäng mot ett Elverum som verkligen imponerar. Svenskarna då? Jim Gottfridsson gjorde fem mål och Josef Pujol samt Niclas Fingren tre vardera.

Meshkov Brest – Pick Szeged 26–24
Kvällens skräll, även om Meshkov vann mot ett Szeged som är oerhört coronadrabbat. Jonas Källman gjorde två mål för Szeged, men laget får det verkligen inte att stämma så här under säsongsupptakten och just nu är det inte ens säkert att de går vidare från gruppspelet.

Vardar – FC Porto 25–25
Magnus Anderssons lag fortsätter att göra fina resultat ute i Europa. Vardar borta är alltid en tuff match och så blev det även den här gången, men Porto lyckades få med sig ett oavgjort resultat och därmed en fin poäng hem till Portugal.