EXTRA: Ändrat resultat mellan Skövde HF – Kungälvs HK

Per Johansson i diskussion med sekretariatet efter matchen. Foto: Viktor Ljungström

Vi varnade på förhand för att grupp 5 skulle bli en nagelbitare med Skövde HF, Kungälvs HK och IFK Tumba HK som slåss om de två platserna till steg 4. 

Tidigare idag möttes Skövde HF och Kungälvs HK i en viktig match. En match som Kungälv började bra i, men som Skövde började kontrollera och gjorde fram till sista 5 minuterna. Vid ställningen 19-18 gjorde Ellen i Kungälv mål, samtidigt som sekretariatet blåser för felaktigt byte för Skövde. Detta ledde till en del strul, som var oklart i början, och målet döms bort samtidigt som Skövde får en utvisning. Matchen slutar därmed 19-18 till Skövde.

Dock var detta inte slutet på sagan mellan dessa två lag. Kungälv protesterade att målet blev bortdömt och fick igenom sin protest. SHF:s protestutskott godkände protesten med stöd i regel 9:2 att om domarna har dömt mål och signal för det så kan målet inte längre ogiltigförklaras. Slutresultatet skrivs till 19-19 och kampen, som såg lite avgjord ut, har fått ett nytt liv.

En helt jämn kamp om dessa två platser då alla 3 lagen ligger på 3p efter att Tumba spelade oavgjort mot Kristianstad HK.