Eslövs IK F16 får landslagsmeriter och Champions League på bänken

Joakim Bäckström. Fotograf: Ulrika Andersson, Eslövs IK

Joakim Bäckström är klar för som tränare för Eslövs IK:s F16 och bär med sig fina meriter i bagaget.

ANNONS

Guld i U21-VM, 2 A-landskamper, spel i Champions League och utlandsproffs i Polen. Joakim Bäckström hann uträtta mycket från sin vänsterkant i en karriär som tog fart i Kävlinge HK. Han började inte spela förrän i 12-årsåldern men redan några år senare var han stor profil för Skåne som vann SverigeCupen för P86. Andreas Palickas utkast gick som kometer ut mot Bäckström.

Nu senast har han varit verksam i OV Helsingborg men till kommande säsong har han ett nytt uppdrag. Som tränare för F16 i Eslövs IK.

– Att kliva in i rollen som huvudtränare för FA känns väldigt inspirerande och förväntansfullt. Jag/vi i ledarstaben kommer i början lägga tyngd på individuell utveckling för att sedan mer och mer gå över på det kollektiva spelet. Tjejerna är ambitiösa och målinriktade vilket är en förutsättning för att kunna ta nästa steg. Mitt mål med säsongen handlar mer om resan än själva slutdestinationen, att kunna se att tjejerna roligt tillsammans och utvecklas till bättre handbollsspelare är mitt personliga mål och vilka prestationer det kan leda till får vi ta reda på tillsammans, säger han i ett pressmeddelande.

Bäckström lämnade moderklubben Kävlinge HK för spel i Redbergslids IK när han började gymnasiet. Han spelade för H43 Lund säsongen 2008/09 innan det blev flytt till Wisla Plock i Polen. Under åren 2009-2012 susade han fram på vänsterkanten och vann ligaguld 2011. Det blev även spel i EHF-cupen, Cupvinnarcupen och Champions League. Han gjorde till exempel 3 mål mot stjärnfyllda Hamburg med spelare som Domagoj Duvnjak, Pascal Hens, Hans Lindberg, Igor Vori och Dan Beutler. Från Polen gick sedan flytten till norska Haugaland innan han återvände till Skåne.

ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here