Ikväll avgörs det – Skjern eller GOG till final

Jesper Konradsson har fått en ny lagkamrat. Foto: Skjern Håndbold

Handbollsligan och SHE är avgjort, men i Danmark är ligorna fortfarande igång. På damsidan är det finalklart och på herrsidan kommer ett av lagen Skjern och GOG att göra Bjerringbro-Silkeborg sällskap. Ikväll vet vi.

ANNONS

Det är inte bara i de svenska serierna som vi bjuds på dramatik. På damsidan var det otroligt häftiga semifinaler där Köpenhamn och Odense drog längsta strået och möts i en häftig final.

På herrsidan är Bjerringbro-Silkeborg redan klart för final efter två raka segrar mot det regerande mästarlaget Ålborg. Oavsett vilket lag som går till final lär de alltså få det hett om öronen med tanke på den kvalitet som BSV besitter.

Ikväll vet vi vilket lag som tar sig till final. Vi har fått se två skrällar i de två första semifinalerna där den första slutade med bortaseger för GOG, 31–28, och den andra med bortaseger för Skjern, 24–23.

Med svenska ögon sett är det klart att man kan hoppas lite extra på Skjern ikväll. Markus Olsson, Jesper Konradsson och Jonathan Stenbäcken har samtliga gjort det riktigt bra under säsongen. Men GOG har även de imponerat och med spelare som Ole Erevik och Magnus Jondal blir de säkert en tuff nöt att knäcka för storsatsande Skjern.

Kanske att Skjern är lite favorit ikväll eftersom de trots allt har hemmaplan. Laget har dessutom redan spelat ett par ”finaler” den här säsongen i Champions League och dessutom lyckats riktigt bra där. Men pressen ligger på Skjern, skulle laget åka ut här vore det en stor besvikelse.

Kvällens match startar 20:30 och sänds på danska TV2 Sport.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here