Wetzlar kryssade mot RNL – Forsell-Schefvert och Lindskog frontfigurer

Anton Lindskog i kamp med Jannik Kohlbacher. Arkivbild. Foto: Rhein-Neckar Löwen

Wetzlar bärgade under torsdagskvällen ett fint kryss i det tuffa mötet mot Rhein-Neckar Löwen. I hemmalaget var det två svenskar som dominerade – Olle Forsell-Schefvert och Anton Lindskog.

Ni vet den där känslan när en oavgjord match känns som en seger, och ni vet den där känslan när en oavgjord match känns som en förlust. Det var precis en sådan match som spelades ikväll i Wetzlar när Rhein-Neckar Löwen var på besök.

Efter en mycket jämn och anfallsinriktad första halvlek (17-18) där vänsternian Olle F-S och mittsexan Anton Lindskog visade vägen för hemmalaget, så hoppar vi raskt vidare till matchens sista sekunder, då med fördel RNL vid ställningen 26-27. Olle F-S hade inte gett upp hoppet om poäng och stegade återigen fram och mölade in sitt femte, Wetzlars 27e, och matchens sista mål bakom en hjälplös Andreas Palicka.

Målet fastställde matchens slutresultat, 27-27, och ett formstarkt Wetzlar med fyra raka segrar i bagaget, varav en på bortaplan mot THW Kiel, fortsätter att visa god form.

I Kristján Andréssons Rhein-Neckar Löwen som förvisso saknade namn som Nielsen, Gensheimer och Lagarde denna kväll är det fortsatt motvind. De gula lejonen parkerade i och med kvällens kryss på en sjätteplats i Bundesliga med två poäng upp till femman Magdeburg och två poäng ner till sjuan Melsungen. Wetzlar återfinns på plats 8.

Svenskar i Wetzlar:
Anton Lindskog 8/10, Olle Forsell-Schefvert 5/7, Emil Frend Öfors 2/3

Svenskar i RNL:
Jerry Tollbring 1/4, Andreas Palicka 32% (12 räddningar)