Dröm för Lönn – nybliven lagkamrat med Christian Zeitz

Foto: TVB Stuttgart

Stilla. Stilla. Stilla. SMACK upp i krysset! Det där var ett tafatt försök att i textform beskriva Christian Zeitz spelstil i sina forna glansdagar. I dag blev den 39-årige veteranen, med lika många skottvarianter, klar för Adam Lönns TVB Stuttgart.

Är han en av modern handbollstids mest spektakulära spelare – den fine(?) Christian Zeitz. Vi kan gott konstatera att han åtminstone har satt avtryck i handbollen. Ibland på gott, ibland på ont. Nu är han tillbaka i Bundesliga.

Vi backar till juli 2018 då det blev klart att den evige Zeitz skulle trappa ner sin långa handbollskarriär i tyska tredjeligan med SG Nußloch, efter bl. a. 15 år i THW Kiel, två i ungerska Veszprem och 166 kamper för tyska landslaget. Nästan 1,5 år senare åkte Stuttgarts David Schmidt på en skada och vem valde klubben att ringa då? Jodå – Christian Zeitz.

Rakt in i hetluften direkt med bortamatch mot hemmastarka MT Melsungen och skottglade Zeitz levererade direkt med 3 mål. Seger mot Melsungen där även Adam Lönn levererade 3 kassar.

MT Melsungen – TVB Stuttgart 21-26

Nedan bjussar undertecknad på ett av sina favoritklipp på YouTube: