Wetzlar får in kroatisk högernia

Ivan Srsen. Foto (arkiv): SEHA League

Wetzlar har gjort förhandlingsjobbet och kan börja koncentrera sig på träningstimmarna. I och med fredagens nyförvärv, Ivan Srsen annonserade Bundesligalaget att truppen är klar.

Den sista pusselbiten i sonderingen av spelarmarknaden föll på plats när Wetzlar började spana åt Kroatien till. Utan islänningen Viggo Kristjansson som går till TVB Stuttgart behövde svensklaget tillföra en högernia till truppen.

Srsen ska ha genomgått en operation av sin skadade axel, men klarade läkarkontrollen på tysk mark och fick grönt ljus för klubbytet.

Han ansluter med Philip Henningsson, Emil Mellegård och de redan etablerade Anton Lindskog och Olle Forsell Schefvert inom kort. Srsen kommer med goda vitsord från CL-spel i Pick Szeged och HC PPD Zagreb samt fyra år i den senare klubben, RK Nexe.

– Ivan står inte för så mycket skytte, men bidrar framförallt med en inspirerande komponent. Han övertygar med stor spelintelligens och engagemang. Ivan har också den fysiska kraften som är nödvändig i Bundesliga plus stora försvarskvaliteter.

– Vi är säkra på att han tillsammans med Stefan Cavor kommer att bilda en stark duo på högernia, sade Wetzlars VD Björn Seipp till klubbens hemsida i samband med att övergången på två år blev klar.

Länk: Linkshänder Ivan Sršen wechselt zur HSG Wetzlar!