Amerikansk landslagsskytt byter klubb i Frankrike

Robert Hedin. Foto: By Xplvl (Own work) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

Robert Hedin får följa sina landslagslirare över flera kontinenter. Niometaren Abou Fofana finns i Frankrike och snart hos Angers i andraligan. 

Nykomlingen i Proligue och har skrivit kontrakt med 23-åringen för den kommande säsongen, enligt klubbens hemsida.

Fofana behåller serienivån och förbättrar gärna möjligheterna till en ordinarie landslagsplats. Höjdpunkten hittills är när han stänkte in 13 bollar mot Irland i IHF Emerging Nations förra året.

Vänsternian kommer tydligt i fråga för de amerikanska uttagningarna.

Förbundskapten Hedin med full överblick får ha ögon på många olika ligor över Europas alla hörn. Dessutom har coachen ett jobb att göra på andra sidan Atlanten.

– På kort sikt vill vi hitta bra spelare som redan finns i sporten. De finns framförallt i Europa och de får chansen nu för att uppnå resultat snabbt och få igång det amerikanska laget, säger Hedin till USA-förbundets hemsida.

– Sedan ligger det ett jobb framför oss på lång sikt, att utveckla amerikanska spelare. Det är det viktigaste för mig, att få in spelare i programmet. Det finns mycket talang i USA och det kan bli riktigt, riktigt bra. Men de måste spela handboll och det finns inte tillräckligt med möjligheter för dem, det kan vi ordna, fortsätter han i en tidigare intervju med teamusa.org.