Wannes hysteriska form fortsätter – nio mål mot Minden

Hampus Wanne och Jim Gottfridsson, SG Flensburg-Handewitt. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

SG Flensburg-Handewitt fick verkligen kriga för att besegra GWD Minden. Serieledaren i Bundesliga vann med 29–28 efter att ha gjort ett ryck under matchens sista minuter. Hampus Wanne stod för nio målen och visade på nytt att han är omöjlig att stoppa.

Med drygt fem minuter kvar tog GWD Minden ledningen med 27–26 efter att de gjort en stark comeback i den andra halvleken. Flensburg hade ledningen med 16–11 efter 30 minuter och då kändes det givet att serieledaren skulle ta hem det.

Men Minden kom tillbaka och skapade nerv i matchen. Flensburg var illa ute fram till att Johannes Golla kvitterade till 27–27 med tre minuter kvar och drygt halvminuten senare gav Hampus Wanne, vem annars, Flensburg ledningen. Målet var Wannes nionde i matchen och blev matchavgörande.

Även Jim Gottfridsson hade en riktigt fin match med fyra mål och fyra assist. ”Gotte” har varit viktig för Flensburg anfallsspel under flera år, men aldrig så dominant som han varit den här säsongen.

SG Flensburg-Handewitt leder serien tre poäng före THW Kiel, men med två matcher fler spelade.