Ny förlust för RNL – långt efter i guldstriden

Jesper Nielsen, Rhein-Neckar Löwen. Foto: Rhein-Neckar Löwen

Rhein-Neckar Löwen var, som vanligt, en av de stora guldfavoriterna i Bundesliga inför säsongen. Men efter förlusten (31–32) hemma mot Göppingen är frågan om inte guldtåget har lämnat stationen.

Göppingen är absolut inte ett dåligt lag, men visst är det ett lag Rhein-Neckar Löwen ska besegra. Framförallt på hemmaplan. Men i en jämn historia var det bortalaget som drog det längsta strået när Sebastian Heymann avgjorde i den absolut sista sekunden.

RNL är fyra i Bundesliga, men har spelat två matcher fler än SG Flensburg-Handewitt och fyra (!) fler än THW Kiel. Så det blir tufft att nå såväl förstaplatsen som andraplatsen för ”svensklaget”.

Det spelades ytterligare två matcher i Bundesliga under lördagen och THW Kiel gjorde jobbet mot HSG Nordhorn-Lingen när de vann med 32–22. Niclas Ekberg gjorde sex mål på sex skott (fem av målen kom på straff) och bortalaget hade aldrig en chans.

I den andra matchen visade Bergsicher att de knappast har gett upp kampen om spel i Champions League nästa säsong. Max Darj, som lämnat återbud till EM-kvalet mot Montenegro på tisdag, gjorde fyra mål och Linus Arnesson bidrog med ett mål och tre assist. I motståndaren Hannover-Burgdorf var Alfred Jönsson målbäst med fem fullträffar, men det räckte alltså inte. Bergischer vann med 27–23.