Utlandsflytt väntar för Smarason – klar för Göppingen

Janus Smarason. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Junes Smarason har varit en av Aalborgs bästa spelare de senaste åren och vunnit två ligatitlar och en cuptitel med klubben. Efter årets säsong lämnar islänningen klubben då han blir proffs i Göppingen.

24-åringen kom till Aalborg i januari 2017 och har sedan dess alltså varit med och vunnit två ligatitlar och en cuptitel med klubben. Smarason har inte bara deltagit utan dessutom varit en viktig pjäs, tillsammans med bland andra Mikael Aggefors.

– Janus har haft en fin utveckling de senaste åren och är en central bricka i vårt lag. Hans fina spel har skapat intresse från utländska klubbar och nu vill han prova sina vingar i Bundesliga. Vi är glada över att vi kommer att få njuta av Janus skicklighet under resterande del av den här säsongen, säger Aalborgs direktör Jan Larsen i ett pressmeddelande.

Smarason, som deltagit i flera mästerskap för Island, kommer alltså att spela i Aalborg säsongen ut innan han tar steget till Bundesliga.

– Jag ser fram emot att få chansen att prova på att spela i den starka tyska ligan. Men nu är mitt fokus till 100 procent på Aalborg Håndbold och jag är fortfarande motiverad och kommer att göra allt i jakten på nya titlar, säger Smarason i pressmeddelandet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here