Fortsatt jobbigt för NFH – endast en seger i ligaspelet

Anna Lagerquist. Foto (arkiv): PL-photo.dk

Nyköbing Falster har varit ett topplag i Danmark de senaste åren, men har knappast fått den start på årets säsong som laget hade velat. Hemma mot Viborg kom andra förlusten på tre matcher och NFH ligger långt ner i tabellen.

Ja, säsongen är väldigt ung och NFH har givetvis massa tid att vända på det här. Men inte var det många som trodde att guldlaget från ett par säsonger sedan skulle ligga långt ner i tabellen efter tre omgångar med endast en seger i bagaget.

Mot Viborg var det Carin Strömberg och hennes lagkamrater som tog tag i taktpinnen direkt och släppte den aldrig ifrån sig. Den svenska landslagsspelaren gjorde tre mål på fyra skott och var med det en stor anledning till att Viborg kunde ta en tung bortaskalp.

För NFH:s del är det väldigt tydligt hur mycket Johanna Westberg saknas. Utan Westberg är det inte någon som gör de ”enkla” målen och dessutom blir anfallsspelet mer lättläst. Anna Lagerquist gjorde vad hon kunde mot Viborg, men trots två mål och som alltid frenetiskt försvarsspel så räckte de inte för NFH. Viborg vann matchen med 26–22. Det som hör till är också att NFH har enorma skadeproblem och mot Viborg hade laget endast sju av de ordinarie spelarna skadefria.

I måndagens andra match tog TTH emot Team Esbjerg på hemmaplan. Team Esbjerg har startat säsongen precis lika start som de avslutade den förra och vann matchen med 23–19. Clara Monti gjorde två mål för sitt Esbjerg.