Två år till i Flensburg-Handewitt för Lasse Svan

Bild: Lasse Svan. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Lasse Svan fortsätter att vara en nyckelspelare för SG Flensburg-Handewitt. Nu har dansken skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben, det skriver Flensburg på sin hemsida.

När tvåårskontraktet går ut har högersexan spenderat 14 säsonger i den regerande tyska mästarklubben – ett minst sagt imponerande facit. Så här långt under sina säsonger i klubben har Svan spelat 533 matcher och på dessa gjort 2158 mål.

– Jag är väldigt glad över att kunna fortsätta min karriär här. För mig och min familj har Flensburg och Handewitt blivit hem och jag älskar att spela för våra fans. Jag är stolt över att vara en del av det här fantastiska laget, säger Lasse Svan till hemsidan.

Det är en hyfsad meritlista som högersexan har samlat på sig. Eller vad sägs om OS-guld, VM-guld, EM-guld, CL-guld, EHFcup-guld, danskt guld, danskt cupguld, tyskt cupguld och tyskt ligaguld. Svan har vunnit allt under sina år som professionell spelare – inte konstigt då att Flensburgs huvudtränare Maik Machulla är nöjd över att stjärnan stannar i klubben.

– Lasse är oerhört viktig för oss, särskilt under nästa säsong då han måste ta ännu större ansvar. Därför är det viktigt för mig att vi har spelare i vårt lag som helt känner till våra värderingar och hur vi vill spela. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta att arbeta med honom, säger han till hemsidan.

LÄNK: 14 JAHRE SG FLENSBURG-HANDEWITT