Tremålskytt i årets sista match – Jim Gottfridsson visar gryende EM-form

Seriestart 25 augusti för Jim Gottfridsson och SG Flensburg-Handewitt Foto: Ingrid Anderson-Jensen, www.nordlyset-fotografie.com

Jim Gottfridsson kom med i den svenska EM-truppen trots lång skadefrånvaro. Nu visar svensken väldigt fina takter i SG Flensburg-Handewitt. Kanske är han rent av på väg att toppa EM-formen?

Det blev visserligen några minuter redan förra veckan mot Rhein-Neckar Löwen, men det var först i tisdagens match hemma mot TSV Hannover-Burgdorf som Jim Gottfridsson gick att känna igen på allvar. Det bådar gott med tanke på att han finns med i den svenska EM-truppen.

Svensken, som missat flera månader på grund av en skada, fick mer speltid i tisdagens match och kunde dessutom trycka in tre bollar i nät. Mittnian är vital för det svenska spelet och blir därmed viktig i kommande EM-turnering nu i januari månad. Om han fortsätter att ta steg under förberedelserna inför turneringen kanske EM-formen kan vara på topp trots allt?

SG Flensburg-Handewitt fick bara med sig 27-27 från det som var årets sista match i Bundesliga. För Jim Gottfridssons del var det garanterat skönt att vara tillbaka i målprotokollet ändå.