Chocken: ”Gotte” skadad – kan missa EM

Seriestart 25 augusti för Jim Gottfridsson och SG Flensburg-Handewitt Foto: Ingrid Anderson-Jensen, www.nordlyset-fotografie.com

Jim Gottfridsson har skadat foten till den grad att han blir borta från spel resten av året. Mittnian riskerar därmed att missa EM i januari. Vilken mardröm för ”Gotte” och för Sverige.

Det är inte första gången Jim Gottfridsson har problem med fotskador. För nästan exakt två år sedan skadade han foten och missade EM. Nu verkar ”Gotte” har råkat ut för en ny skada på ledbandet mellan skenbenet och vadbenet i fotleden. Skadan innebär att Gottfridsson blir borta från spel i minst fyra månader.

Jim Gottfridsson har haft stora problem med fotskador ända sedan han flyttade till Tyskland och till Flensburg. Det tyska storlaget kommer säkerligen att sakna honom rejält, men frågan är om inte smällen är värre för det svenska landslaget som är lite tunnare på mittnio-positionen än vad ett av världens bästa lag är.

Gottfridssons senaste skada ska ha inträffat i helgens toppmatch mot Rhein-Neckar Löwen, en match Flensburg vann. Glädjen blev dock kortvarig för den nyblivna 25-åringen som nu riskerar att missa EM i januari.

Läs mer här: Handball-world.news